Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Pogrešanega turista našli mrtvega

Reševanje vodnika na soči GRS Tolmin
Reševalci so danes nekaj minut čez 10. uro našli pogrešanega 48-letnika. Na raftu so bili štirje Izraelci in vodnik rafta. Iskali so ga od včeraj.

Včeraj nekaj po 13. uri se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje pri spustu po reki Koritnici ob sotočju Soče in Koritnice zgodila nesreča. Policija je bila o nesreči obveščena okrog 15. ure, nam je dejal Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

Pri zaselku Vodenca na Bovškem so turisti, stari 38, 54, 58 in 48 let, ter 28-letni vodnik okrog 12. ure vstopili v raft ter po približno 150 metrih plovbe trčili v podvodno skalo in se prevrnili. Na tem mestu naj bi bil dokaj močan tok, ki jih je hitro odnesel po strugi navzdol. Trem ljudem in vodniku se je uspelo rešiti, medtem ko je reka 48-letnega izraelskega državljana očitno odnesla naprej.

Takoj zatem je se je začela iskalna akcija za izsleditev pogrešanega. V akciji so sodelovali policisti Policijske postaje Bovec, kajakaši, člani Prostovoljnega gasilskega društva Bovec in Gorske reševalne službe iz Bovca, potapljači iz Društva za podvodne dejavnosti reševalne postaje Tolmin, vključen je bil tudi helikopter slovenske policije. Pridružilo se je tudi nekaj domačinov, tako da je bilo število ljudi, ki so pomagali v akciji, kar veliko.

Iskalna akcija je včeraj potekala na območju od sotočja rek Koritnice in Soče do naselja Log Čezsoški. Pregledana so bila tamkajšnja obrežja, gozdno območje ob reki Soči, predeli, v katerih omenjena reka upočasni tok in je pregled možen s strani potapljačev. Iskalno akcijo so v večernih urah oz. ob 20. uri prekinili in so jo nadaljevali danes ob osmih zjutraj. Po dveh urah so pogrešanega raftarja našli mrtvega. Zanj je bilo usodno drevo v vodi. Ta ga je potegnil pod gladino, kjer je ostal ujet.

Že druga nesreča

To je že druga nesreča rafta na Soči ta teden. Prva se je zgodila v ponedeljek, ko se je po trku v skalo prevrnil raft, v katerem so bili trije ljudje. Dva raftarja, nemška državljana, sta izplavala na obrežje, 33-letnega vodnika čolna, ki je plovilo poskušal rešiti iz vode, pa so pozneje našli mrtvega v strugi reke Soče med Trnovim in Kobaridom.

Komentarjev 3
  • Pepe007 14:26 13.maj 2013.

    Bolano... Torej bi nekdo zate rekel, da te ni škoda, ker si iz države, kjer so ljudi zasipavali v rudniške jaške.Če bi bili Palestinci in arabci vsaj malo enotni, jih ne bi izraelci mogli nič...

  • nejansizmu 13:43 13.maj 2013.

    Podpornik Izraela ali ZDA: Takih, ki podpirajo ubijanje nedolžnih po vsem svetu. Drugače pa se pridružujem: tudi jaz smrti pač nikomur ne privoščim, pa tudi temu izraelcu ne. Ampak, kot rečeno, če je že moral nekdo iti...

  • izRODEk 12:19 13.maj 2013.

    Nikomur ne privoščim smrti ampak, če že mora kdo biti, naj bo kdo od onih, ki po Gazi pobijajo otroke.