Slovenija > Črna kronika
2006 ogledov

Pohodnika našla za zdaj še neznano moško truplo

Reševanje v gorah, policijski helikopter PU Kranj Reševanje v gorah, policijski helikopter
V soboto popoldan sta dva pohodnika med vračanjem z vrha Prisojnika (2547 metrov visok vrh) po južni strani naletela na moškega, ki ni kazal znakov. Trupla še niso identificirali.

Policisti so klic na pomoč prejeli nekaj pred pol tretjo uro popoldan. Na truplo mrtvega moškega sta pohodnika naletela na približno 2.060 metrov nadmorske višine.

Policisti gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica in člani GRS Bovec so s pomočjo policijskega helikopterja preminulega pohodnika prepeljali v Trento.

Z ogledom kraja najdbe trupla je bilo ugotovljeno, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik in pri tem približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju in se nato ustavil nekam metrov nad planinsko potjo, ki vodi v smeri prelaza Vršič. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako bo pri tem ugotovljena in dokončno potrjena identiteta pokojnega.

V nedeljo so nato policisti in gorski reševalci s pomočjo policijskega helikopterja opravili pregled južnega pobočja Prisojnika a sumljivih okoliščin, ki bi kazale na tujo krivdo, niso našli. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Patricia_Flores 12:39 14.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎