Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Pohodnika zadel infarkt, drugega skala

Triglav Shutterstock
Gorski reševalci so morali danes dvakrat posredovati in pomagati planincema na poti na Triglav. Enega je zadel infakrt, v drugega je priletela skala.

Gorski reševalci so imeli tudi danes polne roke dela. Okoli pol druge ure se je zgodila nesreča tik pod vrhom Triglava. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je planincu pod Triglavom malo nad Planiko v nogo priletela skala. Ima odprto rano na goleni.

Infarkt na poti na Triglav

Že dopoldan, okoli devetu ure so morali posredovati malo nižje pod Triglavom. Na poti med Doličem in domom Planika je planinca zadel srčni infarkt. Posredovali so gorski reševalci Gorsko reševalne službe Bohinj, ki so obolelega planinca s pomočjo policijskega helikopterja prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Naprej ni več mogla

V dolini Drage v občini Radovljica si je dopoldan poškodovala gleženj hrvaška pohodnica. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči, ki so pohodnico najprej prepeljali v Zdravstvni dom Radovljica, nato pa še v Splošno bolnišnico Jesenice.

Zašli so

Včeraj zvečer so okoli pol osmih med sestopom s Črne prsti zašli trije planinci. Gorski reševalci iz Bohinja so jih našli nepoškodovane in jih s terenskim vozilom prepeljali v dolino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.