Slovenija > Črna kronika
4035 ogledov

Pokalo kot za stavo

avtocesta sneg Prometna kamera (PIC)
Policisti so imeli polne roke dela s prometnimi nesrečami, med drugim obravnavali tudi drogiranega voznika.

Zimske ceste so včeraj terjale številne nesreče, policistsi pa so imeli nekaj dela tudi s cestnimi izgredniki. 

Blejski policisti so tako včeraj obravnavali prijavo o objestnih ravnanjih občana z vozilom na parkirišču. Policisti so ugotovili, da je bil pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge s sumom na kokain. Uvedli so postopek zaradi kršitve prometnih pravil. 

Na območju PU Ljubljana je včeraj prišlo do osmih nesreč z materialno škodo in do ene nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. 

Na Primorskem številne nesreče

Na območju PU Koper je že zjutraj nekaj minut po sedmi z avtoceste zapeljalo tovorno vozilo, ki ga je vozil poljski državljan. Hitrosti ni prilagodil danim razmeram. 

Nekaj minut zatem so policisti obravnavali zdrs osebnega avtomobila pred odcepom Gabrk proti Kopru. 66-letni voznik iz Vipave je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. 

Skoraj istočasno je na tem mestu zdrsnil še en osebni avto, vendar v drugi smeri. Tudi v tem primeru zaradi neprilagojene hitrosti stanju na cesti, 41-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 8. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti od Kačič proti Divači.  56-letna  voznica  iz  Ankarana  je  zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, po katerem je  pravilno  pripeljal  53-letni  voznik  osebnega avtomobila iz Rodika. V trčenju je bila povzročiteljica lažje poškodovana, izdan ji je bil plačilni nalog.

Nekaj minut po 8. uri so bile na avtocesti med Kastelcem in Kozino še štiri manjše prometne nesreče, na razdalji 200 metrov. V vseh primerih je bil vzrok  neprilagojena hitrost razmeram na cesti, v enem primeru tudi neustrezna zimska oprema. Nihče ni bil poškodovan, vsem voznikom pa so bili izdani plačilni nalogi.

Ob 13. uri je na avtocesti med Senožečami in Gabrkom trčil v odbojno ograjo 48-letni  voznik  osebnega  avtomobila. Vzrok je bil neprilagojena hitrost, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob  16.25  je  na  cesti  od  Rodika proti Kačičam 20-letni Sežančan zaradi vožnje  preblizu  desnemu  robu  zdrsnil desno izven vozišča ter pristal na strmi  nabrežini,  ujet med vejevje in drevesa. Poškodovan ni bil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Nekaj minut zatem pa je med Kastelcem in Kozino 25-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno čez odstavni pas, kjer je čelno trčil v kovinsko ograjo. Poškodovan ni bil, izdan mu je bil plačilni nalog.

nesreča Kranj Slovenija S tovornjakom trčil v nadvoz

Pijan vozil poltovornjak

Celjski policisti so medtem obavnavali voznika, ki je vozil poltovornjaka. Policisti so ugotovili, da je vozilo vozil 43-letni voznik iz Celja, ki mu je je alkotest pokazal 1,23 mg/l miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom alkotesta, so mu policisti odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. 

Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in odredili pridržanje do iztreznitve. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžilni predlog. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • vera23 16:32 07.januar 2021.

    Kakšna je v takšnih primerih prilagojena hitrost? Parkiranje na cesti? Če se na 200m v kratkem času zgodijo štiri prometne nesreče, bi bilo treba pomisliti tudi na to, da nekaj ne štima s cesto, da je zatajila cestna služba, ne ...prikaži več pa vedno kriviti samo voznike.

  • Avatar Emma_Campbell
    Emma_Campbell 14:00 07.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na ur0 od doma. zaslužim 25 tisoč d0larjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevno. Za več p0drobnosti ..... ➤➤➤➤ ➤ LovesMeetx.Com