Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Pokeraš pred smrtjo užival drogo

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Policisti so zaključili preiskavo smrti 29-letnega nemškega državljana. Nasilja ni bilo, je pa analiza pokazala prisotnost prepovedanih drog v krvi.

"Že pri pregledu trupla na kraju samem s strani strokovnjakov sodne medicine in kriminalistov, na truplu niso bili ugotovljeni znaki nasilja," pojasnjujejo na PU Ljubljana. Znakov nasilja niso našli niti kasneje med obdukcijo, vzrok za smrt je utopitev. Toksikološke preiskave telesnih tekočin pa so potrdile prisotnost prepovedanih drog. Policisti so o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Johannesa Helmuta Strassmanna so pogrešali od 21. junija zvečer, nazadnje so ga videli na Gornjem trgu v Ljubljani. Obsežno iskanje, pri katerem je policija sodelovala tudi z varnostnimi organi Nemčije in Hrvaške, se je končalo šest dni kasneje, ko so njegovo truplo v Ljubljanici ob Gallusovem nabrežju opazili občani. Strassmann je bil sicer znan kot igralec pokra. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 16:18 19.julij 2014.

    Že na samem začetku ni bilo opaziti znakov nasilja. Znaki nasilja so lahko tudi nevidni na terenu, tako da takšna obrazložitev ne pije vode.

  • Branidom 07:43 16.julij 2014.

    Kdor hitro živi, hitro umre.