Slovenija > Črna kronika
148 ogledov

Pokojna padalka priljubljena učiteljica

O hrvaški padalki, ki se je v nedeljo pri skoku s padalom tragično ponesrečila pri Bovcu, se je razpisal hrvaški Jutarnji list. Gre za Marino Matić iz Pulja, profesorico biologije in spoznavanja narave v italijanski osnovni šoli v Pulju.

Kot je znano, 34-letni padalki se v nedeljo pri bovškem letališču nista odprla niti glavno niti pomožno padalo. Potem ko je imela pri višini tisoč metrov težave z glavnim padalom, ga je odvrgla; na višini 800 metrov se je aktiviral mehanizem za razprtje rezervnega padala, vendar se ji po spletu nesrečnih okoliščin ni odprlo niti to.

Šok med padalskimi prijatelji

Padalka iz Pulja je skupaj s šestimi kolegi padalci z letala skočila pri višini 4000 metrov; do tisoč metrov višine so prosto padali, do višine 1500 metrov so se držali za roke. Vsi ostali so srečno pristali razen nesrečne Marine Matić; njeno truplo so po nesreči odpeljali na obdukcijo v Ljubljano. 

34-letna učiteljica je bila nekdanja članica aerokluba iz Opatije, dobro so jo poznali tudi v klubu iz Medulina, katerega člani so bili v nedeljo v Bovcu. "Vse kar vemo je, da se je vse zgodilo prepozno. Natančno kaj je botrovalo temu, ne vemo, to bo natančneje pokazala preiskava. Imela je ogromno padalskih izkušenj, s padalstvom se je ukvarjala več kot pet let," je za Jutarnji list povedal eden izmed hrvaških padalcev, ki so bili v nedeljo v Bovcu.

Jutarnji list se je obrnil tudi na ravnateljico osnovne šole, kjer je nesrečna 34-letnica poučevala in bila razredničarka 6. razredu. V šoli komentarjev ne dajejo, zaradi tragedije so vsi pretreseni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sprehajalec 12:43 13.junij 2017.

    Natančno kaj je botrovalo temu, ne vemo, to bo natančneje pokazala preiskava.Tragedija je, da imajo vsi tole besedo na ustih in se nanjo sklicujejo. Če bi pa vedeli, kako malo tega stoji za to besedo, pa kako malo ...prikaži več da ta beseda na koncu od sebe, ponavadi čez dolge mesece ali leta, je ne bi uporabljali.