Slovenija > Črna kronika
73 ogledov

Pokupili smo 115 ton ukradenega mesa

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Avstriji so trije moški, med njimi dva Slovenca, ukradli 115 ton svinjine, ki so jo prodali v Sloveniji. Kradli so že od januarja lani.

Iz mesnopredelovalnega obrata v avstrijski Lipnici so trije moški, med njimi dva Slovenca, v obdobju od januarja 2013 do julija letos ukradli okoli 115 ton zamrznjene svinjine in jo prodajali v Sloveniji. Pri tem je obrat utrpel za več sto tisoč evrov škode, je danes po poročanju avstrijske tiskovne agencija APA sporočila avstrijska policija.

Meso vozili kar s tovornjakom

38-letni delavec iz Slovenije je osumljen, da je iz mesnopredelovalnega obrata, kjer je zaposlen, kradel meso. Meso si je v hladilnici pripravil na paletah, od koder ga je nato odpeljal drug vpleten delavec, sicer 33-letnik. Ta je v okviru rednega odvoza mesa iz obrata le-tega odpeljal do parkirišča, kjer je meso prevzel tretji vpleteni, 57-letni Slovenec. Ta pa je osumljen, da je v majhnem hladilnem tovornjaku meso prepeljal v Slovenijo, kjer so meso prodali naprej.

Da redno izginja blago iz predelovalnega obrata, so v podjetju ugotovili šele julija letos. "Sodelavci so opazili, da je naenkrat začelo primanjkovati mesa za predelavo. Po popisu blaga je bilo ugotovljeno, da je izginilo 115 ton mesa, zaradi česar je direktor vložil pritožbo," so sporočili iz lipniške policije. Sum je padel na 38-letnega Slovenca, ki je vsako jutro približno eno uro preživel sam v skladišču, je še pojasnil Ploder.

24. julija je policija aretirala 33-letnega in 57-letnika Slovenca, in sicer pri prevzemu mesa na parkirišču, ko sta pretovarjala skoraj dve toni svinjskega mesa, zasegli pa so tudi nekaj gotovine. Vse tri moške bodo odpeljali v zapor Jakomini v avstrijskem Gradcu.

Komentarjev 5
  • allstarr111 11:59 31.julij 2014.

    Točn tko, kako je sploh mogoče prodat 115 TON mesa brez da se pojaviš na radarju policije, dursa in vursa ????ajde tone al celo dve in morda celo 5, to pokupijo znanci in od znancen znanciž žlahta, prjatli ...prikaži več ipd. 115 ton pa bi se moglo nekje poznat, če ne drugje bi moral goret DREČI alarm na dursu, ker nekdo je to meso prodajal v mesnici oz. kr nekaj njih in davčna bi mogla po nekaj mesecih sama pogruntat da nekaj ne štima s knjigami, nobene nabave, nobenga prometa a polna mesnica in pred njo recimo tabla AKCIJA :)Čadonička pa bi mogla spelat od tam že pred leti.

  • Leon Plemeniti 10:51 31.julij 2014.

    SLOVENCA JA SEVEDA... JUGOVIČI BL VRJETN

  • Žurnalček 08:32 31.julij 2014.

    Ni problem , ker so kradli , problem je v temu , nakakšen način so lahko to prodajali v Sloveniji. VIDA ČADONJIČ- ŠPELIČ tole je pa direkt za tvoj odstop , al pa da ti takoj zaplombiraš vse mesarije , ...prikaži več ki so to prodajale !