Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Policija ga ne najde, poštar pa

Slovenija 20.11.2012 sodisce, sojenje v zvezi Balkanski bojevnik, Dragan Tosic, Saša Despot
Balkanski bojevnik. Prvi naj bi pritožbo vložil odvetnik pobeglega tihotapca.


Ljubljansko višje sodišče bo predvidoma v naslednjih dneh prejelo vsaj pet pritožb zoper sodbo, ki je bila na ljubljanskem okrožnem sodišču izrečena konec novembra Draganu Tošiću, domnevnemu šefu enega največjih slovenskih narkokartelov in njegovim 16 domnevnim pajdašem. Takrat so bili na zaporne kazni obsojeni le štirje.

Prvi menda ubežnik

Sodbo zdaj poskuša popolnoma izpodbiti tožilka za pregon organiziranega kriminala, ki je svojo pritožbo med prvimi odposlala na okrožno sodišče. Prvi naj bi pritožbo vložil zagovornik Anesa Selmana, domnevnega kurirja pri tihotapljenju kokaina, ki je bil med vsemi štirimi obsojen na najvišjo, desetletno zaporno kazen. Selman je le dva dni po izreku sodbe pobegnil iz Slovenije in od tedaj neuradno živi v Bosni in Hercegovini, kjer je rojen in ima zato tudi bosansko državljanstvo. Neuradno naj bi okrožno sodišče sodbo, ki jo je spisalo šele sredi marca (štiri mesece po tem, ko je bila izrečena) Selmanu poslalo in tudi vročilo kar na njegovem novem naslovu v okolici rodnega Ključa.; ob tem, da policija – celo s pomočjo tujih policij – Selmana išče in poskuša prijeti že vse od njegovega odhoda iz Slovenije. Selmanov zagovornik Dejan Marković sicer ni bil dosegljiv za kakršnakoli pojasnila.

Pritožbe in spis še čakajo

Izrečene zaporne kazni pa poskušajo izpodbiti še trije preostali domnevni kurirji Dragana Tošića, ki so prav tako že vložili pritožbe. Vseh pet pritožb bo okrožno sodišče skupaj s celotnim spisom, ki se vodi proti sedemnajsterici, zdaj predalo v reševanje višjemu sodišču. "Ko bo zadeva predložena našemu sodišču in bo po pravilih sodnega reda dodeljena v delo sodniku poročevalcu, bo ta šele po začetnem pregledu in študiju zadeve lahko napovedal približni čas, ki ga bo potreboval za pripravo na sejo senata in samo izdelavo odločbe," pojasnjujejo na višjem sodišču.

Komentarjev 2
  • Moki Roky 01:25 09.maj 2013.

    TOŠIČA ZA PREDSEDNIKA!!!!!! EDINI SPOSOBEN V TEJ DRŽAVI NAREST DENAR!! vSI OSTALI AL KRADEJO SIROTINJI AL PA ŠPARAJO KAO!!DRAGANE NA KANDITURU SLEDEČU OBAVEZNO, ČE LAHKO JANŠA VOD DRŽAVO PA JE OROŽJE HUJŠE K KOKAIN. SAM RAZLIKA JE DA TOŠIČ ...prikaži več BI JO ZNAL FURAT DA BI MEL VSI!!!

  • franke 14:22 06.maj 2013.

    VSE PODKUPLJENO. FUJ BOGATAŠI.