Slovenija > Črna kronika
2443 ogledov

Policija imela v nedeljo polne roke dela

Policija - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
V nedeljo je policija obravnavala več tatvin in vlomov, prav tako so obravnavali več ilegalnih prestopov meje.

Včeraj malo pred 11. uro je bila Slovenska policija obveščena o več osebah, ki so hodile na počivališču Lukovica v smeri Ljubljane. Na kraju so policisti prijeli skupino 33 tujcev iz Pakistana, Indije in Afganistana. Osebe so mejo prestopile nezakonito. Do sedaj zbranih informacijah so se tujci prevažali v kombiniranem vozilu romunskih registrskih številk, ki je bil najden parkiran na počivališču. Policisti v povezavi s primerom preiskujejo sum kaznivega dejanja prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države.

Prav tako so včeraj popoldne na izvozu Unec ustavili kombi italijanskih oznak. V postopku so ugotovili, da je italijanski voznik prevažal 23 državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Italije je bila odvzeta prostost, postopki policistov v povezavi s tujci še potekajo.

Vlomi

Poleg tega je Policija poročala o več vlomih na območju Ljubljane in Domžal. Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo in gradbeni material. Lastnik je bil oškodovan za okoli 800 evrov.

Prav tako je na Viču neznani storilec vlomil v klet in odtujil nekaj kosov starejšega orodja, s tem je lastnika oškodoval za približno 150 evrov.

Vlomilec | Avtor: Profimedia Fotografija je simbolična. Profimedia

V Mostah je tudi prišlo do dveh vlomov. V primeru prvega je neznani storilec vlomil v klet in ukradel več kosov različnega orodja in skuter črne barve. Lastnik je bil oškodovan za okoli 1.500 evrov. V drugem primeru je bil lastnik oškodovan za 300 evrov, potem ko mu je bilo odtujeno moško kolo znamke Kilimanjaro Cross M sport.

V Domžalah pa je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil tri gorska kolesa znamke Cube, lastnik je bil oškodovan za okoli 1.300 evrov.

Prometne nesreče

Včeraj okoli 10. ure se je na cesti od Zagorja proti Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je lažje poškodovala potnica v vozilu.

Prav tako se je včeraj okoli 20. ure na ljubljanski obvoznici pred izvozom Brdo v smeri Primorske pripetila prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste v jarek, pri tem sta bili lažje poškodovani potnici v avtu.

Kasneje, okoli 22.30 ure pa se je na ulici Pot k Savi Ljubljana zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik mopeda. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.16 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka.

Proti vsem povzročiteljem policisti vodijo prekrškovni postopek.

*Fotografija je simbolična

gasilci policisti policija nesreča Štajerska avtocesta Slovenija Peško po trčenju odbilo, padla pod drugo vozilo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.