Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Policija išče neznanca iz belega kombija

promet Ljubljana vpadnica Anže Petkovšek
Na FB zapis o poskusu ugrabitve mladoletnika. Policija: Ne obravnavamo kaznivega dejanja "ugrabitve" ali "poskusa ugrabitve", a preverjamo identiteto moškega in ženske, ki sta nagovorila mladoletnika.

"Pozor pozor ! Danes dopoldan se je zgodil zelo šokanten dogodek enemu izmednaših članov mlajših selekcij," je zapisano na Facebookovi spletni strani NK Ljubljana Hermes. "Namreč poizkušali so ga ugrabiti pri avtobusnem postajališču v Šiški zraven slaščičarne Bonboniera. Uporabili so fizično silo da bi ga odvlekli v kombi. Na srečo je bil fant priseben in seje ubranil in pobegnil. Zato opozarjamo starše, še posebej pa otroke, da se izogibajo neznancem in belemu kombiju. Dogodek je bil prijavljen policiji.previdnost ni nikoli odveč."

PREBERITE ŠE: 

Ni znakov, da bi šlo za poskus ugrabitve

Policija pojasnjuje, da ne obravnava kaznivega dejanja "ugrabitve" oz. "poskusa ugrabitve, niti dogodka, v katerem bi bila zoper otroka na opisan način uporabljena fizična sila. 

"21. marca je bila PP Ljubljana Šiška obveščena o dogodku, v katerem naj bi bil udeležen 14-letni mladoletnik," pojasnjuje Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana. "Po do sedaj zbranih podatkih naj bi se  dogodek zgodil v jutranjih urah ob Celovški cesti, ko naj bi neznanec iz belega kombija ogovoril mladoletnik in ga povabil v vozilo, kar naj bi mladoletnik odklonil in odšel  prot idomu."

Po podatkih policije naj bi mladoletnik, ko je prišel pred stanovanjski blok, opazil neznano žensko, ki naj bi mu povedala, da je novinarka in da v bližini snemajo oddajo o Afriki ter ga povabila do kraja snemanja. 

Ženska se je izdajala, da je novinarka

"Tudi to naj bi mladoletnik zavrnil in odšel domov," je pojasnila Adlešičeva. "Po do sedaj zbranih podatkih mladoletnika nihče ni poskušal s silo ustaviti in mu ovirati poti domov, prav tako ni prišlo do nikakršnega fizičnega kontakta, oziroma neznanca nista bila žaljiva."

V samem dogodku po navedbah Policije niso bili zaznani elementi kaznivega dejanja ali prekrška, policisti pa nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil v smislu ugotovitve identitete moškega in namena njegovega ogovarjanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Bosko Boki 20:03 27.marec 2016.

    "197 osebam je to všeč."Lepo vas prosim ljudje moji, kaj vam je tukaj všeč? Da nekdo poskuša nekoga ugrabiti?Upam da vas kdo ugrabi da vam potem jaz lahko lajkam. Razumem da je FB odlično sredstvo ...prikaži več za obveščanje takšnih zadev samo prosim naj mi nekdo razloži zakaj lajkate takšne dogodke.Mislim da ste nekateri malo bolani.