Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Policija je ravnala zakonito in strokovno

Hiša, v kateri se je zgodil umor. Žurnal24 main
Nadzora sta pokazala, da je policija v primeru umora v Ormožu storila vse, kar je lahko. Ravnanje policije je bilo zakonito in strokovno, je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič.

Opravljena sta bila dva nadzora – enega so izvedli na notranjem ministrstvu, drugega pa na PU Maribor. Obe preiskavi sta pokazali, da so policisti upoštevali vse predpisane ukrepe. Morilca so zaradi različnih dejanj večkrat obravnavali, o vsem so obveščali tožilstvo, umora pa niso mogli predvideti.

Umor pred očmi otrok
Umor se je zgodil 15. decembra lani v Mihovcih pri Ormožu. 32-letnik je umoril svojo nekdanjo partnerico. Pred očmi njenih otrok jo je večkrat zabodel, vzrok za okruten umor pa naj bi bilo ljubosumje. Na kraju zločina je bil tudi sedanji partner umorjene, ki pa je pobegnil. Morilec je imel zaradi nasilnega vedenja do partnerice prepoved približevanja. Ugibanja o tem, da niti sodstvo niti policija nista storila dovolj, da bi dejanje preprečila, so se pojavila kmalu po umoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.