Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Policija Muncu grozi s sodiščem

Mamin odvetnik kazensko ovadil suma spolne zlorabe očeta deklice. Policija: Munc in Markačeva se zaradi žalitev lahko znajdeta na sodišču.

"Gospod Munc ne omenja kazenskih ovadb, ki smo jih v imenu naše stranke vložili zoper dekličinega očeta, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja podajanja krivih kazenskih ovadb, suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe in suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let," je zapisal odvetnik mame domnevno zlorabljene slovenjgraške deklice Miran Kos v odzivu na včerajšnje javne obtožbe Matica Munca in Natalije Markač iz Svetovalnice Akcija!

Oče je prepričan, da poskuša odvetnik mame deklice zamegliti zadevo. "Jaz to razumem samo tako, da nasprotna stran ve, kaj je z otrokom in skuša zapackati zadevo in umakniti preiskavo, kar jim je tudi uspelo," je v odzivu povedal dekličin oče. Glede obtožb, da je deklico naučil kazati znake spolne zlorabe, pa je dejal: "Gospod Kos je govoril, da se da dve leti in pol starega otroka to naučiti. In to ne ene, ampak več stvari. Da se jo da naučiti, da to pove ljudem in da to pove takoj po obisku pri dedku."

Deklica še pri očetu
Deklica je zaenkrat še pri očetu, čeprav je višje sodišče zavrnilo začasno odredbo dekličinega očeta, da naj bi deklica živela pri njem, in deklico dodelilo materi, ki se je umaknila v varno hišo. Mamin odvetnik sedaj zahteva, da sodišče izvrši sodbo. "Jaz svojemu otroku verjamem in vem, da govori resnico in mu bom stal ob strani do konca," na vprašanje, ali bo otroka predal materi odgovarja oče, in dodaja: "Sramota, da se v naši državi tako dela z našim otrokom. Sprašujem se, ali bi gospod Kos enako ravnal v postopku, če bi šlo za njegovega otroka."

Interes otroka se mora vedno postaviti na prvo mesto in ga upoštevati pri postopkih, ki se vodijo, in pri izjavah v javnosti. Izjave predstavnikov svetovalnice niso v otrokovo korist in verjetno zasledujejo druge interese.
GPU

Policija zavrača obtožbe
Munc in Markačeva sta včeraj obtožila Generalno policijsko upravo, da v omenjenem primeru zavlačuje postopek, lokalno policijo in socialne delavke pa korupcije in pometanja dokazov pod preprogo. S policije so nato po treh mesecih sporočili, da so preiskavo končali s poročilom in dedka, ki naj bi deklico zlorabljal, ko je hodila na obiske k mami, niso kazensko ovadili. Danes v sporočilu za javnost pišejo, da so vse obtožbe, ki sta jih včeraj izrekla Munc in Markačeva, neutemeljene.

"Danes lahko vsak ocenjuje kriminalistično delo, čeprav deluje na povsem drugem profesionalnem področju. Pomembno pa je, da nihče, razen državnega tožilstva, ne more odločati o kazenskem pregonu," so zapisali na GPU.

Predstavnik svetovalnice v svojih izjavah po njihovi oceni uporablja tudi žaljiva poimenovanja policistov, ki niso dostojna nikomur. Pravi tudi, da se bomo srečali na sodišču. "In ima prav, računati mora tudi s tem, da se bo morda moral na sodišču zagovarjati zaradi svojih žaljivih izjav na račun posameznih policistov," zaključujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.