Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Policija nad dimnikarje

Policija je znova začela preiskovati, zakaj je na silvestrovo prišlo do požara v Žurnal24 main
Rok za odpravo napake na dimniku do požara še ni potekel.
Še vedno lahko darujete. Gertovi še vedno prosijo za pomoč, da si bodo lahko na novo postavili dom, saj stari ni bil zavarovan. Denar lahko nakažete na številko TRR pri Novi KBM s pripisom Za Gertove na 04515-0000397432 in sklic 00 50742.

Potem ko so s Policijske uprave (PU) Maribor že sporočili, da so pri ogledu pogorišča požara v Metavi, ki je na silvestrovo enemu človeku vzel življenje, ugotovili, da ni podlage za kazensko ovadbo, so včeraj pojasnili, da preiskava znova poteka.

Rok za odpravo napake
Policisti bodo še zbirali obvestila v zvezi s požarom,” je pojasnil Bartolo Lampret, predstavnik PU Maribor. Policija naj bi namreč pregledovala še dokumentacijo dimnikarske službe, iz katere naj bi bilo razvidno, da je bil novembra na dimniku, kjer je izbruhnil požar, opravljen pregled. Takrat naj bi bile ugotovljene napake na dimniku, ki bi jih v določenem roku morala družina Gert odpraviti.

Denarja za prvo silo ima družina za zdaj dovolj. Pomembno je, da na TRR zberemo čim več denarja za novi dom.
Jožef Škof

“Rok za odpravo napake do požara še ni potekel,” je dodal Lampret. Za pojasnila smo poklicali tudi prokurista Dimnikarstva Kamin Dušana Zormana, ki se na naše klice ni odzival oziroma v podjetju včeraj ni bil dosegljiv. Je pa Jožica Gert, ki je v požaru izgubila moža, potrdila, da dimnika pri njih niso čistili strokovnjaki, ampak mož sam. Jožef Škof, predsednik Krajevne skupnosti Malečnik - Ruperče, pa je še vedno prepričan, da bi dimnikarji lahko preprečili požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.