Slovenija > Črna kronika
4140 ogledov

Policija nad družino Zorana Jankovića

Zoran Janković
1/3
Kriminalisti so zjutraj začeli s hišno preiskavo pri družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića, poroča Siol.

Po njihovih neuradnih informacijah poteka 11 hišnih preiskav pri petih fizičnih in pravnih osebah, med katerimi so Jankovićeva žena Mia Janković, sin Damijan Janković in njegova partnerka Ursula Gavish ter podjetnika Gregor Marolt in Jan Bec.

Uradno je policija povedala le, da gre za sume kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

V prisilnih poravnavah, v katerih je sodišče trem Electam odpisalo skoraj 29 milijonov evrov dolga, je imel prek svojih podjetij glavno besedo Bec. V prisilni poravnavi namreč upniki glasujejo, ali se strinjajo z načrtom prestrukturiranja podjetja, ki praviloma vključuje tudi odpis dolgov. Bec je postal največji upnik, ker so njegova podjetja odkupovala terjatve do podjetij iz skupine Electa, a naj bi bil slamnati mož družine Janković, ki je tako z izdatnim striženjem upnikov rešila podjetja pred propadom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Dusan12 12:56 21.december 2021.

    Am, am, jambranje Cirmana, am, am, nabija Počivalška em, am, ubogi Cirman, nateg kulovcev, tip zopet odpira temo sončne elektrarne in domobrance, kako gre to skupaj pa ve tudi Alenka Bratušek. Tematika znanega komunističnega kuharja studia siti Stefančiča jun.

  • Stane Adamič 11:15 21.december 2021.

    Saj imajo družinsko tožilko Žgajnarjevo. Bo že poskrbela da bo prav in v skladu kot je Jankovič rekel na Hrvaški TV.

  • suineg7878 11:10 21.december 2021.

    Tako je. Udarite po zagovornikih obveznega cepljenja! :D