Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Policija naletela na velikanski laboratorij "trave"

Laboratorij za gojenje indijske konoplje pri Šentjerneju. Dolenjski list
Policisti so v bližini Šentjerneja na Dolenjskem odkrile enega največjih laboratorijev za pridelavo prepovedanih drog v Sloveniji doslej sploh.

Pod drobnogledom policistov je posestvo v Praprečah pri Mokrem Polju. Tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik je za Žurnal24 potrdila, da hišne preiskave v zasebnih in gospodarskih objektih, ki so se pričele že v četrtek, še vedno potekajo, zato kriminalisti za zdaj ne morejo razkriti podrobnosti. Potrdila pa je, da preiskujejo sume kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi setavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Laboratorij za gojenje indijske konoplje pri Šentjerneju. | Avtor: Dolenjski list Dolenjski list
Drenikova dodaja, da so policisti zasegli veliko količino prepovedane indijske konoplje. Po naših informacijah naj bi policisti našli kar 4.000 sadik, vpletenih pa je več ljudi. Količina najdenih sadik je policiste presenetila, saj je imela veliko dela pri preštevanju in odnašanju sadik.

Nekoč 80 glav govedi, danes pa "trava"

Osumljenci, policija pravi, da so imena, ki se pojavljajo v nekaterih medijih, popolna špekulacija, so nedovoljeno obrt opravljali v nekdanjem hlevu, del laboratorija pa so policisti našli v kletnih in podstrešnih prostorih stanovanjske hiše.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 13:35 08.januar 2012.

    Un k vlom v trafiko !

  • privat 08:55 08.januar 2012.

    nekdo oropa državo na stanje bankrota pa neodgovarja...drugi pa samo goji konopljo...kdo bo bolj nasrkal v pravni Sloveniji??

  • Žurnalček 21:08 07.januar 2012.

    To pa res verjamem , da ste imel veliko dela pri preštevanju sadik. Pa ste sigurni, da se ni kakšna prelomila in ste jo nato dvakrat štel. Že vidim , kako bo Čeferin skočil na tole in vam razveljavil ves ...prikaži večs trud. Gojit travo v dveh nadstropjih , vi pa to zveste zadnji? In pravte , da je kmetija tudi brez subvencij in dela kar dobro , če ne že odlično shajala. Me še zanima , če je dobijal socialno pomoč in zakaj ne , saj mu je šel grunt u maloro !