Slovenija > Črna kronika
4461 ogledov

Policija: Podjetje VAL Marketing ogoljufalo vsaj 194 posameznikov

Vrata
Policija podala prve ovadbe zoper VAL Marketing in njihovega vodilnega. Podjetje je šlo v stečaj, kupci, ki so vrata plačali v naprej, pa se lahko (vsaj za zdaj) obrišejo pod nosom.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič so v preteklem tednu na pristojno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper fizično in pravno osebo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj "poslovne goljufije".

Neuradno gre za podjetje Val Marketinga, ki je prodajalo in vgrajevalo protivlomna vrata in je šlo oktobra lani v stečaj. V omenjenem sklopu preiskave je skupno zajetih 194 oškodovancev, ki so bili skupno oškodovani za okoli 200.000 evrov. Predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič nam je pri tem pojasnila, da še vedno zbirajo obvestila in prijave morebitnih oškodovancev.

Policija: Vedel, da tega ne bo mogel izpolniti

Na podlagi zbranih obvestil so ljubljanski policisti zaključili, da je osumljeni v času od marca do oktobra 2017 sklepal posle dobave in montaže vhodnih vrat, pri tem pa preslepil večje število oškodovancev, s tem, da je prikazoval, da bo izpolnil obveznosti. S plačilom avansa v celotnem znesku - v poprečju je plačilo avansa znašalo okoli 1000 evrov - pa je oškodovancem ponujal hitrejšo in cenejšo montažo. "Ko obveznosti ni mogel izpolniti, je oškodovancem potrjeval nove datume montaže, kljub temu, da je vedel, da tega ne bo mogel izpolniti oziroma da bo za pravno osebo predlagan stečaj. Oškodovancem je prav tako ponujal dodatne popuste, da niso odstopili od sklenjenih pogodb." so še v okviru preiskave ugotovili policisti, ki z zbiranjem obvestil - kot rečeno - še nadaljujejo, hkrati pa v omenjenem primeru poteka tudi finančna preiskava.

Vrata Previdno! Slovenija Naročili vrata, a ostali brez njih in nekaj sto do več tisoč evrov

Direktor s prstom pokazal na "ključnega dobavitelja"

Gregor Vrhovnik, zdaj bivši direktor podjetja VAL Marketing v stečaju, je v oktobru medijem sicer pojasnjeval, da je podjetje imelo sicer težave, a so vztrajali, čeprav je bilo težko. Ko pa jim konec septembra ključni dobavitelj ni poslal pošiljke, ki so jo nujno potrebovali za nadaljevanje dela, preprosto naj ne bi imeli več izbire. "Zaradi ustavljene dobave, preprosto nisem imel druge izbire, kot da takoj zatem podam vlogo za stečaj," je pojasnil in navedel, da se je zavedal, da se bo nanj vsula množica obtožb: "V skoraj dvajsetih letih smo uspešno vgradili okrog 35.000 vrat in tudi vnaprej bi jih, če se ne bi v zadnjih mesecih nad nas zgrnil splet nesrečnih okoliščin."
 
Vrata Različne možnosti Slovenija Kako do denarja, če gre podjetje v stečaj?
Komentarjev 4
  • Lavdan 11:01 03.februar 2018.

    Če bi po stečaju lastnik v gatah paradiral po Tromostovju bi bilo vse ok. Če pa je s polno ritjo na toplem, pa ni.

  • dragec 07:43 03.februar 2018.

    NACINALSCIALISTA

  • Snežinko 16:41 02.februar 2018.

    Če je res vgradil toliko vrat in deloval toliko let bi pa že lahko vedel, da podjetje MORA imeti neko rezervo, če se zalomi. Seveda, če vse do zadnjega evra viška vloži v svojo rit, avto, bajto.... potem res ne more iti.