Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Policija poziva očividce

Nesreča kolesarja Pixsell
V prometni nesreči v Novi Gorici hudo poškodovan starejši kolesar.

Ob 7.10 se je v Novi Gorici v križišču Erjavčeve in Prvomajske ulice zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval starejši kolesar. Nesreča se je zgodila zaradi kršitev prednosti.

"Po dosedanjih ugotovitvah policistov je 72-letni voznik osebnega avtomobila Citroen C3 peljal po Erjavčevi ulici iz smeri centra mesta proti nekdanjemu mejnemu prehodu z Republiko Italijo," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "V križišču s Prvomajsko ulico je omenjeni voznik avtomobila zavijal levo na Kostanjeviško cesto. V isti smeri, torej iz smeri centra proti Republiki Italiji, a po levi kolesarski stezi, je vozil 73-letni kolesar. V križišču je navedeni 72-letni voznik avtomobila najprej čakal pri rdeči luči. Ob zeleni luči na semaforju je speljal, pustil mimo vozila, ki so pripeljala iz nasprotne smeri in so vozila naravnost ter z vožnjo oz. zavijanjem nadaljeval z vožnjo v smeri Pristave. V tem trenutku je z njegove leve strani po prehodu za pešce poleg kolesarske steze za smer center s kolesom pripeljal omenjeni 73-letni kolesar. Med njima je prišlo do rahlega oplaženja, pri čemer je 73-letni kolesar padel s kolesa znamke olyimpia, tip condor in obležal telesno poškodovan na prehodu za pešce ob desnem robu vozišča."

Kolesar, ki je vozil brez čelade, je utrpel hude telesne poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in pristojno tožilstvo. Zoper oba udeleženca bo podala ustrezen ukrep, prej pa še poziva očividce oz. vse, ki bi lahko ponudili koristne informacije v zvezi z nesrečo, da pokličejo na policijsko postajo v Novi Gorici.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 08:19 09.maj 2013.

    Dokler prehod ni prost , tako in tako ne smeš prevoziti zebre. To da je pa peljal po obratno smeri je pa kazen za njega 80 € na polovičko. Po tvoje pomeni , da lahko potem povozi tudi vse pešce ...prikaži več , ki prečkajo prehod v obratni smeri ? Sodniška praksa: Voznik je kriv , čeprav je peljal kolesar v obratni smeri, kajti voznik se mora prepričati , da s svojim vključevanjem ne ovira druge udeležence v prometu. Zebro pa sploh prepeljati ne sme , če so na njej pešci in kolesarji na kol. stezi , pa ni važno v kateri smeri kdo hodi ali vozi !

  • joža 18:05 08.maj 2013.

    Bi nekdo kolesarju povedal po kateri strani mora vozit!!!