Slovenija > Črna kronika
160 ogledov

Policija preiskuje tudi namige jasnovidcev

iskalna akcija Saša Despot
Jutri nova iskalna akcija 18-letnega Klemna Jakliča v Ljubljanici. 20-letnega Domna Simoniča v Dravi trenutno ne iščejo.

Kot smo poročali, sta se domov vrnila 16-letna Polona Kržišnik in 18-letni Anže Križnar, mlada zaljubljenca, ki sta od doma pobeglila 7. marca. 

Domna Simoniča pogrešajo že mesec dni

Domen Simonič | Avtor: PU Maribor PU Maribor
Nobenih vzpodbudnih novic pa ni o 20-letnem Domnu Simoniču. Od njegovega izginutja mineva že mesec dni. Kot je znano, so Domna nazadnje videli pred mariborskim klubom Štuk nekaj po polnoči, kamor je prišel s prijateljico, se zadržal pred klubom, nato pa izginil brez sledu.  

"Novih prič ni," so nam pojasnili na PU Maribor, kjer so povedali tudi, da iskanje v Dravi trenutno ne poteka, saj so potapljači že pregledali večji del Drave, kjer je potop varno, neraziskano pa ostaja omočje pri jezu v Zlatoličju. Prav tako so policisti preiskali že velik del Maribora, kjer bi se Domen lahko nahajal. Glede informacij, da naj bi Domna iskali tudi v tujini, mariborski policisti ostajajo skrivnostni: izvajamo vse možne ukrepe.

Jutri nova iskalna akcija Klemna Jakliča v Ljubljanici

Klemen Jaklič | Avtor: Facebook Facebook
Prav tako še vedno poteka iskanje 18-letnega Klemna Jakliča, ki je izginil 5. marca ponoči. Nazadnje so ga videli na Trnovem. "Novih dejstev ali prič ni, prav tako informacij. Izvedenih je bilo nekaj iskalnih akcij, ki pa so bile žal neuspešne," so nam sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Če bo vreme ustrezno, bodo jutri izvedli novo iskalno akcija na območju  struge Ljubljanice od Fužinskega mostu proti sotočju Ljubljanice, Save in Kamniške Bistrice. 

V iskanje pogrešanih so se vključili tudi nekateri ezoteriki. Kot jel eden od radiostezist, ki je uspešno pomagal pri iskanju voznika tovornjaka, ki je povzročil prometno nesrečo na primorski avtocesti pa njegovi podatki pri iskanju pogrešanih fantov niso obrodili sadov. Meni namreč, da se Domen Simonič nahaja v Mariboru severno od Štuka, Klemna Jakliča pa naj bi iskali v Ljubljanici pri Trmostovju.

Policija: namige jasnovidcev preverimo

Kot pojasnjujejo na policiji, z ezoteriki ne sodelujejo neposredno, preverijo pa vse informacije, ki jih nudijo naročnikom, običajno domačim osebam, bližnjim in ostalim. "Prav tako policija preverja
podatke, ki jih ezoteriki prostovoljno nudijo policiji," pravi Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete iz Generalne policijske uprave. Podatkov o tem, kdaj in kako so pomagale informacije vidcev pa, kot pravi Menegalija, ne vodijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:32 27.marec 2016.

    Preglejte jaške v okolici katerih pokrovi so malo privzdignjeni , če že pregledujete teren