Slovenija > Črna kronika
93 ogledov

Policija prijela Hasanagića

Armin Hasanagić PU Ljubljana
Ljubljanski policisti so odvzeli prostost 28-letnemu Arminu Hasanagiću, ki je vpleten v rop zlatarne v Ljubljani.

Zaradi ropa zlatarne in uboja njenega 59-letnega lastnika, ki je v bolnišnici podlegel strelnim ranam, je policija prijela pet osumljencev. Za štiri je sodišče po zaslišanju odredilo pripor, za enega pa hišni pripor.

Iz PU Ljubljane so sporočili, da so policisti popoldne aretirali 28-letnega Armina Hasanagića (na fotografiji) iz okolice Jesenic, ki so ga iskali več dni.

Dobro pripravljeni

Policisti so ugotovili, da so se 42-letnik iz Ljubljane, 28-letnik iz okolice Jesenic, 31-letnik iz okolice Novega mesta in 38-letnik iz Ljubljane novembra dobili v okolici Novega mesta, kjer so se dogovorili, da bodo ropali.

Angažirali so 22- in 23-letnika iz okolice Novega mesta. Dogovorili so se, da izberejo primerno lokacijo ropa, pri čemer naj bi jim pomagal Hasanagić. Ko so jo, so zlatarno nekaj časa tudi opazovali. 

Dan pred ropom so se dobili v enem od ljubljanskih hotelov. 28. novembra okoli 18. ure je 42- letnik z osebnim avtomobilom, ki ga je pred tem najel pri podjetju iz Ljubljane, odpeljal 22- in 23- letnika na Vodnikovo cesto. V bližini pa sta z drugim vozilom čakala tudi preostala osumljenca. 22- in 23-letni osumljenec sta nato peš odšla do zlatarne, se medtem zamaskirala (z ruto in kapo z izrezom za oči), 22-letnik pa je imel pri sebi tudi pištolo.

Zlatarja zadel dvakrat

Ko sta vstopila v zlatarno, je 23-letnik stopil za pult in začel krasti nakit, pri tem pa ju je zalotil lastnik. Prišlo je do streljanja, osumljena sta dvakrat zadela oškodovanca in ga večkrat udarila, sam pa je izstrelil vsaj en naboj.

Osumljenca sta po uboju in ropu zbežala iz trgovine v smeri Tržne ulice, kjer jnaj bi ju pajdaši čakali v dveh ločenih vozilih, pripravljeni na beg. Vsi so se s kraja dogodka odpeljali in se nato istega dne v poznih večernih urah dobili na lokaciji v okolici Ljubljane.

Zlatarjeva morilca naj bi izdale biološke sledi, najdene na kraju tragedije; kriminalisti tega uradno niso potrdili, dejali so le, da je dovolj sledi, tudi materialnih.

Roparji so ukradli za okoli en kilogram različnega zlatega nakita in kamnov, vrednih okoli 80 tisoč evrov.

Komentarjev 2
  • halal 15:08 11.december 2011.

    @Zala in kaj so taki boljši od tistih, ki morijo ? Ničkaj, morilec te vsaj reši muk...P.S. Morili so že tudi za par eurov. Poglej si gibanje cene unče zlata, možda ti klikeri prorade.

  • Avatar Zala
    Zala 23:31 05.december 2011.

    Drhali, ki je za nekaj kilogramov zlata umorila človeka bi morali pomagati po stopnicah .... saj veste, ljudje so nerodni, se spotaknejo in si zlomijo tilnik.