Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Policija primer obglavljenja in odrtja psa še preiskuje

Policist Boštjan Tacol
Na Dolenjskem še vedno odmeva primer kraje psa, ki so ga odrli in očitno že pripravili za v lonec. Policija primer še vedno preiskuje.

Prejšnji teden je policiji izginotje svojega psa prijavil Dolenjec iz Zafare pri Žužemberku. Psa pasme beagel so domnevno našli v romskem naselju, bil je obglavljen in odrt. “Preiskava v tem primeru še ni zaključena,” nam je na vprašanje, kakšna kazen bo doletela brezvestne kradljivce odgovorila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

DNK psa bo ugotovljena na podlagi odvzetega vzorca tkiva in krvi,” dodaja Drenikova. Policisti v preiskavi ugotavljajo okoliščine kaznivih dejanj mučenja živali in tatvine, za katere kazenski zakonik določa kazen zapora do enega oziroma do treh let.

V preteklem letu so bili sicer na območju Policijske uprave Novo mesto obveščeni o štirih domnevnih tatvinah psov. “Seveda pa ne moremo potrditi, da gre v vseh primerih za podobne zgodbe,” pravi Drenikova, ki vendarle doda, da so v zadnjih nekaj letih policisti našli ostanke dveh psov. V teh dveh primerih so policisti na tožilstvo tudi podali sum mučenja živali. Vprašanje pa je, ali so vsi primeri izginulih psov tudi prijavljeni na policijo. 

Komentarjev 6
  • Žurnalček 14:35 22.januar 2015.

    Znajo tudi Cigoti pridet na tapeto ! Muslići so že ! Pol jim bog ne bo pomagal !

  • Žurnalček 14:33 22.januar 2015.

    Ve se v EU -ju , očitno pa še ne na Žabjaku , da psa lahko evtanazira-ubije - samo veterinar ! Vse ostalo je mučenje živali! Da nis tud ti z Žabjaka ?

  • jaki 13:59 22.januar 2015.

    Blagor neumnim!