Slovenija > Črna kronika
1074 ogledov

Policija razkrila podrobnosti umora v Kobjeglavi

Nož kri nasilje umor dokaz
Policisti so razkrili podrobnosti umora 57-letnega moškega v Kobjeglavi.

V začetku aprila so policisti PU Koper v stanovanjski hiši v Kobjeglavi na Krasu našli mrtvega moškega. Ob prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da je 57-letni moški umrl nasilne smrti. Moški je umrl zaradi vbodnih ran. 

Preiskava je pokazala, da je dejanje storil 59-letni državljan Italije, je povedal vodja sektorja kriminalistične policije na PU Koper Primož Ogrinc. Izkazalo se je, da se je pokojnik ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog. Na kraju so našli več različnih drog, mde drugim tudi približno pol kilograma kokaina. 

Policija je pokojnika pred tem že obravnavala zaradi kaznivih dejanj s tega področja. 

59-letni Italijan naj bi 57-letnemu moškemu dolgoval večji znesek denarja. Med njima je prišlo do spora, v katerem je starejši mlajšega zabodel. Nato je storilec v kuhinji zanetil požar. Ogenj se je razširil, nato pa ugasnil, tako da hiša ni v celoti zgorela. 

Policisti so, kot je povedal Ogrinc, storilca prijeli 20. junija, ko je bil v Sloveniji. Preiskovalna sodnica je storilcu odredila pripor. 

Slovenski policiji je pri preiskavi primera pomagala tudi italijanska policija. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.