Slovenija > Črna kronika
547 ogledov

Policija ujela dva preprodajalca drog

kokain Profimedia
Denar sta zapravila za nepremičnine, drage avtomobile in druge luksuzne dobrine.

Prejšnji teden so gorenjski kriminalisti s hišnimi preiskavami zaključili preiskavo sumov kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki so jo dlje časa vodili proti dvema slovenskima državljanoma. 

"V četrtek sta  bila oba s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanju odredil pripor," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj. "Osumljena sta, da sta na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim  preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala naprodaj prepovedano drogo kokain in heroin v različnih količinah,
od 50 gramov do 7 kilogramov."

V eni od preprodaji sta prodala štiri kilograme heroina, ki je bil vreden okoli 36.000 eurov. "Osumljenca sta delovala kot organizira  kriminalna združba, s svojo mrežo drugih, nižje rangiranih preprodajalcev, in kurirjem, ki je zanju zaključeval predajo droge," pojasnjuje Kos. "Kriminalisti so prejšnjo sredo obema odvzeli prostost in ju pridržali."

Grozi jima do 15 let zapora

Dodaja, da sta bila oba osumljenca v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja. Denar od prepovedanih drog sta namenjala za vrednejša vozila, nepremičnine in druge luksuzne dobrine ali storitve.

"V preiskavi so kriminalisti zasegli skoraj pet kilogramov prepovedane droge heroin in okoli 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole Beretta," še navajajo pri PU Kranj. "Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od 3 in 15 let."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.