Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Policija ujela voznika, ki je vozil 70km/h prehitro

Mariborski policisti so v petek opravljali poostren nadzor prometa na območju Maribora in pri tem ustavili voznika, ki je vozil več kot 70 km/h prehitro.

50-letni voznik tovornega vozila, znamke Citröen Berlingo, je v petek popoldne na regionalni cesti izven naselja Maribor, kjer je hitrost vožnje s postavljenim prometnim znakom omejena na 80 km/h, na razdalji 513 metrov vozil s povprečno hitrostjo 152,12 km/h. NJegovo hitrost so izmerili policisti z  vozilom z vgrajenim sistemom Provida 2000. 50-letnik je prav tako vozil pod vplivom alkohola; alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0.50 mg/l alkohola.

Vozniku so  policisti takoj začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve hitrosti je globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, za prekršek vožnje pod vplivom alkohola pa globa 900 evrov in 16 kazenskih točk.

Prihodnji konec tedna poostreni nadzor

Mariborski policisti bodo ta konec tedna, v soboto, nedeljo in ponedeljek izvajali poostreni nadzor prometa s poudarkom na psihofizičnem stanju voznikov. "Policisti  bomo  v  času izvajanja akcije poostreno preverjali psihofizično stanje  voznikov in odrejali preizkuse alkoholiziranosti vsem kontroliranim voznikom v cestnem prometu. Še posebej bomo policisti pozorni na kršitelje, ki  prekoračujejo  hitrost  vožnje,  vozijo  po  nepravi  strani  oziroma v nepravilni smeri vožnje in ne upoštevajo pravil o prednosti," napoveduje Miran Šadl z mariborske policije.

Dodaja, da bodo v soboto v nočnem času izvedli večji poostreni nadzor voznikov, v katerem bo sodelovalo večje število policijski patrulj.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 17:12 13.oktober 2014.

    Vozniki pozor poostreno plenjenje.

  • Nevtrino 17:00 13.oktober 2014.

    "...Mariborski policisti bodo ta konec tedna, v soboto, nedeljo in ponedeljek izvajali poostreni nadzor prometa s poudarkom na psihofizičnem stanju voznikov....".Ojoj, potem pa pol parlamenta ne sme na cesto.

  • Nevtrino 16:59 13.oktober 2014.

    "...voznik tovornega vozila, znamke Citröen Berlingo..."....Čakajte malo, ali ni Citröen Berlingo priklopnik?