Slovenija > Črna kronika
21864 ogledov

Policija v Mariboru razbila shod, 'pokasirala' jih je tudi sama

Predelan avto Profimedia
Možje v modrem so v soboto v Mariboru pisali kazni za predelana vozila kot po tekočem traku. V zameno so nezadovoljni udeleženci shoda tudi njim 'spremenili' vozila.

Mariborski policisti so včeraj izvedli poostren nadzor na srečanju ljubiteljev predelanih in športnih vozil. Kot so pojasnili, je bil namen nadzora preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev.

Policisti so skupaj preverili kar 145 vozil. Skupaj je bilo izdanih 72 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov, proti štirim kršiteljem pa bodo podali tudi štiri obdolžilne predloge.

"V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora smo ugotavljali tudi psihofizično stanje udeležencev ter ugotovili dve kršitvi zaradi vožnje pod vplivom drog in ene zaradi vožnje pod vplivom alkohola," so zapisali mariborski policisti. 

Prometna Policija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vsi pa početja policije niso sprejeli mirno, saj so neznanci poškodovali dve policijski vozili. Policisti zdaj zbirajo še obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Policija obljublja, da bo tovrstne nadzore nadaljevala tudi v prihodnje, zato voznike poziva k odgovorni udeležbi v cestnem prometu. Svetuje tudi, naj se tovrstnih neprijavljenih prireditev ljudje ne udeležujejo, saj lahko na njih pride do hujših ogrožanj udeležencev.

Na podobnem shodu v Zagrebu je junija letos 23-letnik med divjanjem z avtom zapeljal v skupino ljudi in jih več hudo poškodoval.

Vse je enkrat prvič ...

Na družabnih omrežjih se vrstijo odzivi na akcijo policije, številni so prepričani, da bi morala policija početi kaj drugega, ne pa preganjati nezakonito predelanih avtomobilov. Eden od uporabnikov Tik Toka je zapisal, da je prvič prišel na t. i. car meet, pa je že ostal brez avta. Drugi se je pridušal, da je bilo na parkirišču trgovskega centra, kjer se je odvijalo srečanje, več policije kot pa avtov udeležencev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • bleki 20:18 29.oktober 2023.

    Otročički, la kaj hočejo s prdečimi avtočki, da jih bomo opazili, gledali? Bomo gledali ja, Kater kreten je za volanom. Beboti.

  • Boris 19:19 29.oktober 2023.

    Ja, bodo morali naslednje srečanje organizirati na travniku in avte tja pripeljati s tovornjaki.

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 17:29 29.oktober 2023.

    A.C.A.B.