Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Policija zbira dokaze o zastrupljevalcu psov

vrečka Facebook
Policija je včeraj v mariborskem parku prijela starejšega moškega, za katerega sumijo, da je zastrupljal pse. Občane prosijo, naj sporočijo vse koristne informacije.

Včeraj smo poročali o občanu, ki je do zadržal drugega moškega, za katerega je sumil, da gre za zastrupljevalca psov. Moški je namreč imel pri sebi vrečko s kosi mesa.

Ob njihovem prihodu policistov je moški zbežal in odvrgel vrečo, a so za njim stekli ljudje in ga ujeli. Pri tem je moški udaril še eno od oseb. 

Policisti so danes potrdili, da gre za 62-letnega slovenskega državljana. Prijetemu moškemu so zasegli vrečko s kosi mesa, na katerih je bila za zdaj neznana snov.

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor, so v zvezi s primerom sprejeli ustno kazensko ovadbo, iz katere izhaja sum, da je bil v preteklosti na tem območju zastrupljen pes. Po podatkih društva za zaščito živali Animal angels je bilo v mariborskem mestnem parku zastrupljenih sedem psov. 

Ker je 62-letnik z udarcem kršil tudi določila zakona o varstvu javnega reda in mira, so mu policisti izdali plačilni nalog. Med kršitvijo se je moški tudi poškodoval, zaradi česar so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Zaradi tega bodo policisti nadaljevali zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin suma storitve kaznivega dejanja, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policija prosi vse, ki imajo kakršnekoli koristne informacije v zvezi s primerom, naj jih sporočijo na telefonsko številko 113 ali se oglasijo na policijski postaji Maribor I na Vošnjakovi ulici, kjer vodijo preiskavo.

Komentarjev 1
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 19:31 21.januar 2015.

    Ok, če pustimo obtožbe, da je zastrupljal ob strani me zanima ali torej po novem nimam več pravice, da se branim, če me neki naključni mimoidoči s fizično sile primejo medtem, ko v vrečki nosim meso??? Kako je lahko osumljeni ...prikaži več dobil položnico za kršenje javnega redu in mira, ko pa se je hotel le osvobodit prijema? Saj ne morajo neki člani nekega društva igrati policajev in loviti ljudi z vrečkami.