Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Policijske patrulje na Metelkovi

Približno petnajst policistov je prišlo na Metelkovo pred klub Gala Hala.
1/5
Žurnal24 main
Na Metelkovo je pred klub Gala Hala prispelo šest policijskih patrulj, iz katerih je izstopilo okoli petnajst policistov. Odzvali naj bi se na prijavo iz soseske.

Na OKC so nam povedali, da naj bi v noči iz petka na soboto malo pred prvo uro zjutraj iz soseske dobili prijavo, da se krši javni red in mir. Na kraj dogodka so poslali šest policijskih patrulj.

"Nisem vedela, za kaj gre, saj ni bilo ne videti ne slišati, da bi se v Gala Hali ali okolici kluba dogajali kakršnikoli izgredi – bil je običajen petkov večer. Nenadoma pa se je povsod pojavilo ogromno policistov in večina izmed tistih, ki smo bili tam, nas sploh ni vedela, za kaj gre," je povedala 19-letna Ljubljančanka Dolores. Triindvajsetletni Luka iz Ljubljane pa je dodal, da se mu zdi tolikšno število policistov nič drugega kot ustrahovanje brez pravega razloga. Na OKC pravijo, da so izvedli rutinski nadzor in da je bil prihod tako velikega števila policistov posledica tega, da niso vedeli, s kolikšnim številom kršiteljev bodo imeli opravka. Gospa, ki je prijavo podala, tega namreč ni dovolj jasno opredelila.

Policijski OKC pravi, da so imeli v klubu Gala Hala dovoljenje za obratovanje in glasbo do pete ure zjutraj in da so nato kljub temu na prošnjo nekaterih zmanjšali glasnost. Izdani so bili štirje plačilni nalogi posameznikom za kršitve javnega reda in miru ter en plačilni nalog zoper odgovorne in pravne osebe.

Upraviteljica kluba Gala Hala Katarina Deskovič pa je včerajšnji dogodek komentirala takole: "Kot je zadnje čase že v navadi, so policijske enote v velikem številu naš redni gost. Prejšnji petek nas je obiskala zdravstvena in tržna inšpekcija, ki ni ugotovila kršitev, ta petek pa so nas obiskali uniformirani policisti, češ da je prišlo do prijave kršitve javnega reda in miru. Ocene, da hrup prihaja ravno iz kluba Gala Hala, so sporne, saj policisti nimajo s seboj naprav za ugotavljanje jakosti hrupa. Prireditve imamo priglašene na policiji, zaposlene varnostnike z licenco, legalen šank, urejeno požarno varnost, spoštujemo protikadilski zakon, vendar očitno to še ni dovolj. Tokrat je bilo jasno, da je nujno treba nekaj najti , zato so poleg položnice, ki naj bi jo dobili po pošti (tokrat brez narejenega zapisnika na kraju dogodka, ker baje po novem zakonu to ni več potrebno), in po dolgem ugotavljanju, kaj se v klubu dogaja, ter zastraševanju gostov na koncu našli par revežev, ki naj bi bili preveč vinjeni, da bi jim natakar smel prodati pijačo. In vse to brez alkotestov in prič za ugotavljanje ter potrditev dejanskih ugotovitev, seveda."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.