Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Policijski zasegi petard

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Krški policisti izvedli več hišnih preiskav. Zasegli večje število petard in več ukradenih predmetov.

Prodaja pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa od 26. decembra do 2. januarja. Globa za prekršek znaša od 400 do 1200 evrov.

Z decembrom je očitno nastopila tudi sezona petard in ostalih tovrstnih pripomočkov. Potem ko so jih prejšnji teden iskali okoli Grosuplja, jih te dni iščejo v Krškem. Tamkajšnje policiste so včeraj dopoldne poklicali v tamkajšnji šolski center, kjer so v garderobi našli večje število petard neznanega lastnika. Morebitnega razpečevalca še iščejo.

V naselju Kerinov Grm pri Krškem so medtem izvedli več hišnih preiskav, v okviru katerih so našli in zasegli večje število petard in streliva ter ostalih domnevno ukradenih predmetov.

24-letniku so tako zasegli mobilni telefon, 45-letniku iz Šentjerneja 1492 petard, 16-letniku 81 petard, 56-letniku pa 31 ostrih nabojev cal. 7.62 TT. Pri 33-letnem moškem so našli več registrskih tablic, za katere ni znal pojasniti izvora, policisti pa so zasegli tudi več nakita, orodja, avtoradiev, katerih izvor bodo še ugotovili. Za eksplozivna telesa je poskrbel pirotehnik, zoper vse omenjene pa so bili napisani obtožni predlogi in kazenske ovadbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.