Slovenija > Črna kronika
14068 ogledov

"Policijsko poročilo znova začenjamo s tragično vestjo."

Prometna nesreča GB Maribor Fotografija je simbolična
Peška, v katero je včeraj na prehodu za pešce trčil voznik, je danes umrla.

"Policijsko poročilo znova začenjamo s tragično vestjo. Pravkar smo bili obveščeni, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je včeraj nekaj minut pred 18. uro zgodila v Ravnah na Koroškem, danes zjutraj v bolnišnici v Slovenj Gradcu, umrla 76-letna peška," so sporočili s celjske policijske uprave. 

V peško, ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce, v bližini trgovine Spar, je trčil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Dravograda. Peška je vozišče prečkala z njegove leve strani.

"To je letošnja 26. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, šesta na Koroškem. Lani sta v prometnih nesrečah na Koroškem umrli dve osebi. Na celotnem območju Policijske uprave, je lani v enakem obdobju kot letos, v prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi, v celem letu 13," so sporočili policisti, ki v zadnjih dneh obravnavajo več nesreč, v katerih so udeleženi pešci. 

"Znova opozarjamo voznike naj bodo še posebej pozorni na prisotnost pešcev v cestnem prometu. Hkrati opozarjamo tudi pešce, naj se pred prečkanjem vozišč dobro prepričajo, če lahko to storijo varno. Prav tako naj pri hoji uporabljajo odsevnike in svetla oblačila, da bodo čimbolj vidni," opozarjajo. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 18:35 10.december 2019.

    Povečana prisotnost policije v civilu na cestah naj se sprehajajo po vzoru protestnikov .....na koncu šihta prestejte žive delite z časom preverjanja in dobite statistiko .

  • jagnje 14:11 10.december 2019.

    rumene halogenske luči na avtu s katerimi se nič ne vidi dokler ni prepozno?

  • tone51 09:54 10.december 2019.

    verjetno je pisal sms