Slovenija > Črna kronika
1157 ogledov

Policist na avtocesti ustrelil pobeglega bika

predaja vozil policistom Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Bik je bil zelo agresiven in je ogrožal varnost v cestnem prometu, zato ga je policist ustrelil.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je sinoči, nekaj pred 23. uro, s kmetije na območju Celja pobegnilo okoli 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastniku je vse bike razen enega s pomočjo sosedov uspelo spraviti nazaj v ogrado.  

A bik, ki jim ga ni uspelo ujeti, je stekel naravnost proti avtocesti. Policisti so kmalu prejeli klice voznikov, da med avtocestnima izvozoma Lopata in Celje Center, v smeri Maribora, promet ovira bik, ki nekontrolirano teka po avtocesti.

"Policisti, ki so prišli na kraj, so poskušali najprej z vozili omejiti bikovo gibanje, vendar je bil bik zelo agresiven in je z nekontroliranim tekanjem po avtocesti ogrožal varnost v cestnem prometu in življenja voznikov. Zaradi obstoječe nevarnosti povzročitve prometne nesreče in s tem hudih posledic je bil policist prisiljen bika ustreliti. Pri uporabi strelnega orožja ni bilo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa," so še pojasnili na PU Celje.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.