Slovenija > Črna kronika
1205 ogledov

Policist na avtocesti ustrelil pobeglega bika

predaja vozil policistom Saša Despot Fotografija je simbolična.
Bik je bil zelo agresiven in je ogrožal varnost v cestnem prometu, zato ga je policist ustrelil.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da je sinoči, nekaj pred 23. uro, s kmetije na območju Celja pobegnilo okoli 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastniku je vse bike razen enega s pomočjo sosedov uspelo spraviti nazaj v ogrado.  

A bik, ki jim ga ni uspelo ujeti, je stekel naravnost proti avtocesti. Policisti so kmalu prejeli klice voznikov, da med avtocestnima izvozoma Lopata in Celje Center, v smeri Maribora, promet ovira bik, ki nekontrolirano teka po avtocesti.

"Policisti, ki so prišli na kraj, so poskušali najprej z vozili omejiti bikovo gibanje, vendar je bil bik zelo agresiven in je z nekontroliranim tekanjem po avtocesti ogrožal varnost v cestnem prometu in življenja voznikov. Zaradi obstoječe nevarnosti povzročitve prometne nesreče in s tem hudih posledic je bil policist prisiljen bika ustreliti. Pri uporabi strelnega orožja ni bilo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa," so še pojasnili na PU Celje.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.