Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Policist pod vplivom povzročil nesrečo

policija Anže Petkovšek
Policist je včeraj zvečer s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo, v kateri je bila lažje poškodovana voznica. Policistu alkotest pokazal 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Včeraj se je nekaj pred 22. uro zgodila prometna nesreča v Birčni vasi. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Uršnih sel proti Novemu mestu in v ovinku na mokrem in spolzkem vozišču zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je s prednjim levim delom vozila trčil v vozilo 24-letne voznice, ki je pravilno pripeljala naproti.

Poškodovano voznico in voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligrama alkohola. Odrejen in opravljen je bil tudi strokovni pregled. Na udeleženih vozilih je nastalo za okoli pet tisoč evrov škode.

Povzročitelj prometne nesreče je policist, zaposlen na Policijski upravi Novo mesto. Policist je prometno nesrečo povzročil med delovnim časom, s službenim vozilom policije. Zoper voznika bo uveden postopek pri pristojnem prekrškovnem organu, vodstvo pa bo zoper delavca uvedlo ustrezne ukrepe zaradi kršitve delovnopravne zakonodaje, so sporočili iz Policijske postaje Novo mesto.

Komentarjev 1
  • zic 17:26 20.januar 2012.

    ha ha tile pulcajčki so pa nevarni in to vedno na dolenjskem...enostavno naj se dolenjcem prepove, da grejo za pulcaja...ko pride na komisijo, če ima okoli rit vinske mušice je takoj suspendiran, pol bi pa vidl kdo bi se še ...prikaži več upal zajebavat!? :)