Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Policist zbil pešca in pobegnil

Znak Stop policija Mojca Marot
V nedeljo ponoči nesreča s smrtnim izidom. Voznik povozil pešca in pobegnil. Policisti so ga ujeli. Gre za delavca policije.

V nedeljo okrog enih ponoči se je na območju Ptuja (Lasigovci) zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Mariborski policisti so sporočili, da je neznani voznik povozil moškega in pobegnil s kraja nesreče.

Umrl je 43-letni državljan Slovenije. Policisti so začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in preiskovanjem nesreče. Ob tem so preverili več vozil in ugotovili znamko in tip vozila, ki bi lahko bilo udeleženo v nesreči.

Iskali so avto sive barve

Na podlagi ugotovitev z ogleda kraja prometne nesreče, ki ga je opravila dežurna preiskovalna sodnica z Okrožnega sodišča na Ptuju ob sodelovanju policistov, je bilo ugotovljeno, da je bil v nesreči udeležen neznani voznik osebnega avtomobila kovinsko sive barve, ki mu je pripadal del vozila, najden med ogledom. S preiskovanjem so policisti ugotovili, da gre za osebni avtomobil hyundai lantra. Na tej podlagi so iz evidenc policije pridobili seznam iskanih vozil in nadaljevali z zbiranjem obvestil ter preverjanjem vozil.

Našli so ga v Zavrču

Vozilo so v okolici Zavrča odkrili malce pred 11. uro. Manjkal mu je del, ki je bil najden med ogledom. Na podlagi pregleda vozila in zbranih obvestil od lastnika vozila so ugotovili, da so podani utemeljeni razlogi za sum, da je lastnik vozila storil kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči po 328. členu KZ-1.

Zaradi tega so policisti osumljencu ob 10.50 na podlagi drugega odstavka 157. člena zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost. Ker je osumljeni lastnik vozila delavec policije, so o ugotovljenih dejstvih obvestili vrhovno državno tožilstvo.

Pobegli delavec policije

Policisti specializiranega oddelka pri vrhovnem državnem tožilstvu so zaradi stvarne pristojnosti prevzeli obravnavo zadeve. Policija bo zoper policista izvedla postopek za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ker obstajajo resni in utemeljeni razlogi, da z delavcem ni možno nadaljevati delovnega razmerja.

Komentarjev 8
  • graff 13:27 14.september 2011.

    Zlatko Nemec /policija na terenu vsak trenutek o tebi dobi prek ukv vse podatke. meni so nekaj krivičnega napisali nekoč in sedaj 30 let kasneje me 2 generaciji policajev kasneje zajebavajo na cesti in plačujem vedno prekrške, ki jih ...prikaži več sploh nisem naredil.ssLažeš, de facto, ker bi sicer svojo nedolžnost dokazal z odvetnikom na sodišču pa še plačati bi ti morali za to kar pišeš, a je resnica nekje drugje verjetno, tvoj edini način je klamfanje v prazno.

  • Zlatko Nemec 09:11 13.september 2011.

    upam vsaj, da imaš prav. imel sem sorodnika , bivšega policaja, storil mi je zločin v moji katroteki. zaradi tega zapiska je moje življenje pekel, kadarkoli je kontakt s policijo, pa četudi me na cesti kdo zadene in zaradi kaskega ...prikaži več nekak mora biti zapisnik

  • Zlatko Nemec 09:07 13.september 2011.

    graf ali si ti mene sploh vprašal, kaj sem od policije doživel in kaj doživljam še danes, skoraj 30 let kasneje, preden sodiš, da pretiravam. ko boš ti doživljal to, kar doživljam jaz pri vsakič, ko me ustavi policija, boš ...prikaži več razmislil. in mimogrede, če ne veš, policija na terenu vsak trenutek o tebi dobi prek ukv vse podatke. meni so nekaj krivičnega napisali nekoč in sedaj 30 let kasneje me 2 generaciji policajev kasneje zajebavajo na cesti in plačujem vedno prekrške, ki jih sploh nisem naredil. zadnjič me je sin na sopotnikovem sedežu zadržal, da nisem stopil iz avta in policaja udari, kar bi bil zame pogreb. samo oni lahko tudi ljudi žalijo in mi ne smemo nič, pa četudi nam stopijo na žulj, kar je ta policaj storil meni. jas policajem nekoč nisem storil nobene krivice, oni pa mi z vnešenjem v kartoteko to kar ni bilo res, definitivno so. in nikoli mi ne uspe dokazat, da nimajo prav, pa četudi napišem pritožbo. graf brigaj se za svoje probleme, moje probleme s policijo, katerih ozadja