Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Policisti bodo iskali dvignjene roke

telefoniranje med vožnjo Shutterstock
Če se boste prihodnje dni vozili po Goriškem, velja še posebej pozorno upoštevati telefoniranje z mobilnikom med vožnjo, če nimate brezžične povezave. Policisti bodo namreč strogo nadzirali ta nevarni prekršek.

Možje v modrem bodo nad slušalkami ob ušesu pozorneje bdeli od danes do 27. januarja, s tem pa želijo zmanjšati število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, ki so posledica uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Policisti namreč opozarjajo, da se večina voznikov ne zaveda dovolj nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo; če se na primer nekdo intenzivno pogovarja po telefonu, ne spremlja dovolj dogajanja v prometu oziroma se bistveno zmanjša voznikova zbranost. Telefoniranje med vožnjo je po dosedanjih ugotovitvah eden od pogostih dejavnikov pri prometni nesreči.

Lani so policisti na območju PU Nova Gorica odkrili 409 kršiteljev. Globa za ta prekršek je 120 evrov, lahko pa se ji izognete tako, da med telefoniranjem ustavite ali pa si vgradite napravo za prostoročno telefoniranje. Številni sodobni avtomobili imajo to napravo že serijsko vgrajeno.

Komentarjev 3
  • secufin 13:50 18.januar 2012.

    Vedno bolj pritiskajo na policaje, saj si morajo svojo plačo zaslužiti! Prav zanimivo bi bilo vedeti koliko pokasirajo policaji in koliko so njihove plače?

  • Veteran 23:02 16.januar 2012.

    Menim, da bi policija morala delati kaj bolj pametnega in koristnega za državo.

  • gregg 18:56 16.januar 2012.

    Pazite, da vas policaj ne vidi če se slučajno praskate po glavi ker to lahko izpade kot telefoniranje in prav lahko se zgodi da si po krivem obtožen, dokazati pa ne moreš praktično ničesar.