Slovenija > Črna kronika
71820 ogledov

Kot v filmu: Policisti česa takšnega še niso doživeli

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Tako vratolomnega bega pred policisti pa še ne.

Policisti  novomeške uprave so že 27. novembra na avtocestnem postajališču Starine opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z  nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene.  

Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih  signalov. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo, ves čas pospeševal hitrost, zapeljal preko mostov na  Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del policijskega vozila.  

Po  trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno  vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti.

V  Dolenji vasi je voznik zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil.

20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto ugotovili, da je s kraja pobegnil voznik.  

33-letnega osumljenca so v torek izsledili in mu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Tatjana Bobnar Slovenija Slovenija Bobnar o premeščanju policistov po današnji odločitvi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar luckyss
    luckyss 04:57 10.december 2022.

    Romska politika je že dolgo časa brcanje v temo. Pa v bistvu ni treba narediti ničesar. Zakoni so že napisani, le spoštovati jih je treba. In to velja ZA VSE ENAKO !!.. Če so problemi, je treba več policije, če ...prikaži več se strelja, je treba pobrat orožje in če zmanjka prostora v zaporih, upam trditi, da jih bodo prebivalci s samoprispevkom zgradili deset, če bo treba..

  • Avatar darklord
    darklord 20:25 09.december 2022.

    Za take obstaja samo ena rešitev!

  • uros0 15:35 09.december 2022.

    Originali