Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Policisti kos izurjenim avtotatovom

Pri odkrivanju ukradenih vozil je policistom v veliko pomoč schengenski informac
1/5
Žurnal24 main
Koprski policisti so predstavili rezultate večmesečne kriminalistične preiskave tatvin motornih vozil na širšem območju Slovenije. Kot je znano, so osumljenci ukradli kar 32 vozil.

Po besedah koprskih kriminalistov so bili osumljenci pri kraji avtomobilov zelo dobro pripravljeni. Kot je znano, so policisti 20. marca prijeli 21 osumljencev in opravili 26 hišnih preiskav na različnih naslovih njihovega bivanja oziroma naslovih, kjer so osumljenci skladiščili ukradena motorna vozila oziroma njihove dele. Pri hišnih preiskavah pa so zasegli veliko razrezanih karoserijskih in drugih delov ukradenih vozil, pripomočke za vlamljanje in zagon motornih vozil, sredstva za komunikacijo, ki so jih osumljenci uporabljali med izvrševanjem kaznivih dejanj (UKV- oziroma UHF-radijske postaje), ponarejen denar (700 evrov v apoenih po 100 evrov), eksplozivna sredstva (vojaško ročno bombo), en ukraden, še cel osebni avtomobil VW passat, številne mobilne telefone in druge predmete oškodovancev oziroma lastnikov ukradenih motornih vozil.

Po kraji v gramozne jame
Avtomobilski tatovi so avtomobile, večinoma volkswagne, po kraji rezervnih delov sežigali in jih zakopavali v opuščenih kamnolomih in gramoznih jamah. Po nestrokovni oceni pa si je hudodelska združba s tatvinami in preprodajo ukradenih vozil oziroma delov med kriminalistično preiskavo pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 216.500 evrov, s tatvinami vozil, ki so ostali pri poskusih, pa si je združba poskušala pridobiti še dodatnih 50.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.