Slovenija > Črna kronika
86 ogledov

Policisti lovili motorista brez čelade

policija Žurnal24 main
Kranjski prometni policisti so včeraj okoli 12. ure v krožišču v Medvodah ustavljali motorista, ki je začel bežati. Ulovili so ga v Dravljah.

Kranjski prometni policisti so včeraj v križišču v Medvodah ustavljali 34-letnega motorista iz Ljubljanje, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, so sporočili iz PU Kranj. Motorist se na znake policije ni ustavil, temveč je začel bežati proti Zbiljam in naprej proti Hrašam. Med begom pa se ni oziral na ostale udeležence v prometu in jih s svojo neprilagojeno hitrostjo tudi ogrožal.

Lovili so ga vse do Dravelj

Policijski pregon motorista se je nadaljeval vse do Dravelj, kjer je ta motorno kolo odvrgel in zbežal peš. Njegov pobeg pa ni bil uspešen, saj so ga policisti pri teku ujeli in ga po uporabi prislinih sredstev tudi obvladali.

Naredil več prometnih prekrškov

Med nevarno vožnjo je motorist napravil več prometnih prekrškov, poleg tega pa se je vozil brez dovoljenega vozniškega izpita na neregistriranem motornem kolesu. Motorist ni bil alkoholiziran, zaradi suma, da je motorist s svojimi ravnanji storil kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika, pa so policisti o dogodku obvestili tudi preiskovalno sodnico in tožilca. Motorno vozilo so mu zasegli.

Tudi plačilna kazen

Zaradi prekrškov so mu izdali tudi plačilni nalog v vrednosti 2020 evrov. Pri ustavljanju motorista je sodelovalo šest patrulj, in sicer dve kranjski in štiri ljubljanske.

Zaradi prometnih prekrškov je bil 34-letnik že večkrat vključen v policijske postopke. Policisti pa so motorista ustavljali s policijskim vozilom, ki ima vgrajen sistem za video snemanje.

Komentarjev 8
  • paraglider 19:19 19.marec 2013.

    graff ti si pa do amena butast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • paraglider 19:18 19.marec 2013.

    čestitam oxxo- točno tako kot si napisal,,naši vrli policijsti se pač radi pozabavajo na stroške drugih,gremo lovit motoriste malenkost prehitre voznike itd itd,,zelo dobro so vedeli kdo je voznik motorja zato so ga pa lovili--či bi bil pa to kaka ...prikaži več baraba lopov bi pa itak raje stran pogledali kot to znajo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • graff 09:42 06.marec 2013.

    Tvoj komentar pa je primitiven, kdo bo odgovarjal za rop ali uboj, (primer Semedela)???Zbistrijo naj si ti možgančki, sicer se javi na psihiatrijo. Kako ujeti divjaka??? z tujimi tablicami ali brez njih, brez vozniškega dovoljenja in ugotovljene identitete??? Uboga ...prikaži več Slovenija, kako hudo si zbolela.