Slovenija > Črna kronika
461 ogledov

Policisti na prireditvi zasegli marihuano

Marihuana marš Anže Petkovšek
Na Ptuju so v soboto na javni prireditvi policisti opravili poostren nadzor nad prodajo prepovedanih drog. Slednjo so našli tudi pri dveh mladoletnikih.

Policisti PU Maribor so v soboto na Ptuju 17 osebam zasegli marihuano; med njimi sta bila dva najstnika. Proti 15 osebam bodo uvedli hitre postopke o prekršku zaradi kršitve določil 33. člena zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Proti mladoletnikoma pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so zapisali.

Nadzor je potekal v sklopu prizadevanj policije za zmanjšanje zlorabe prepovedanih drog med poletnimi počitnicami, s sporočilom "Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno". Policisti so se zavezali k dodatnim policijskim aktivnostim in prisotnosti na mestih, kjer se zbirajo mladi. Policija skupaj z inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami že načrtuje nove poostrene nadzore, so sporočili.

Na prireditvi so poostreni nadzor opravili kriminalisti Policijske uprave Maribor skupaj s policisti sedmih policijskih postaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • Avatar praufo
  praufo 18:38 12.julij 2017.

  informacija, da dol padeš, me zanima, kdo nadzira kam gre vsa zasežena roba od drog do alkohola in cigaret, je res vse popisano in zavedeno ?

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 14:57 12.julij 2017.

  Kanabis je zdravilo in ne mamilo!

 • Avatar Leon
  Leon 19:56 11.julij 2017.

  V skrbi za njeno zdravje bo najverjetneje kadilska ministrica podražila joint za 30 centov !