Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Policisti na prste fiktivnim porokam

Poročni šopek Shutterstock
Gorenjski kriminalisti so zaradi sumov fiktivnih porok v treh ločenih predkazenskih postopkih kazensko ovadili šest oseb.

Tri osumljene osebe so državljanke Slovenije, trije pa državljani  Kosova. V preiskavah so kriminalisti ugotovili, da so slovenske državljanke s tujci na Kosovem sklenile zakonsko zvezo, ki pa ni bila sklenjena zaradi skupnega življenja zakoncev temveč zaradi nedovoljene pridobitve koristi in pravic iz naslova dovoljenja za prebivanje na območju Slovenije. Dejanje  osumljencev  je  bilo  odkrito, zato na podlagi lažnih dejstev teh dovoljenj niso pridobili.

Kdor spravi pristojni organ ali notarja v zmoto in s tem doseže, da ta v javni listini, zapisniku, knjigi ali poslovni listini potrdi kar koli lažnega, kar naj bi bil dokaz v pravnem prometu, se kaznuje z zaporom do treh let.

Pred časom so podoben primer obravanvali tudi novomeški policisti, ki so za skupaj 14 kaznivih dejanj ovadili 14 osumljencev, starih 26 do 63 let, iz Kranja, Ljubljane, Tržiča, Celja, Murske Sobote in Maribora. Organizatorja združbe, 31-letnega državljana Slovenije z območja Kranja, je policija za tovrstna dejanja obravnavala že prej.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Ferluci 08:01 16.junij 2016.

    Malo si zamešal. Tukaj sta oba srečna. On z mlado lepo damo, ona z brezskrbnim finančnim stanjem.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 22:27 15.junij 2016.

    Potem je fiktivna tudi poroka Melanije Knavs in Donalda Trumpa!