Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Policisti napovedujejo poostren nadzor

Tablica za 25 km/h Žurnal24 main
Od maja so vozniki mopedov na cesti lahko le z registriranim vozilom in to bodo poostreno preverjali tudi policisti v nekaterih krajih.

Po uveljavitvi zadnjih novosti na področju mopedov - obvezni registraciji - policisti po vsej Sloveniji začenjajo poostrene akcije in osveščanje uporabnikov.

Za jutri so jo napovedali radovljiški in jeseniški policisti, ki naj bi po besedah predstavnika policije Bojana Kosa. Radovljiški policisti bodo na tehničnih pregledih v Lescah prisotni med 10. in 16. uro, na tehničnih pregledih na Jesenicah pa med 14. in 17. uro. Poostren nadzor pa pomeni, da se vozniki neregistriranih mopedov na registracijo ne bodo mogli pripeljati.

V Kopru so policisti v sodelovanju z redarji že prvi popraznični dan začeli s poostrenim nadzorom, ki bo trajal do 21. maja. Nadzor bodo izvajali predvsem v mestnem jedru Kopra, na semedelski promenadi ter v bližini osnovnih in srednjih šol.

Kaj bodo policisti preverjali?

Poleg registracije, ki je obvezna od začetka tega meseca, pa policisti in redarji preverjajo tudi nekatera druga pravila, ki so začela za voznike mopedov veljati že lani novembra. Med drugim to pomeni obvezno nošnjo čelade, pri čemer imajo vozniki možnost, da izbirajo med homologirano motoristično ali kolesarsko čelado. Vozniki mopeda morajo biti stari najmanj 12 let, v primeru, da prevaža potnika, pa voznik ne sme biti mlajši od 16 let.

Vožnja z mopedi v območjih za pešce je prepovedana.

Komentarjev 8
  • Božidar Dinič 12:50 07.maj 2017.

    hujši saj po novem je cigan tudi že človek

  • fižolček 23:03 06.maj 2017.

    Banda izkoriščevalska,tam čakajo in kasirajo lenuhi. In država spet zasluži in lahko rubijo ubogi narod da jim j...m m...r . To so cigani

  • Avatar Leon
    Leon 16:10 04.maj 2017.

    Sinko ,takrat ko si še skakal v očetovih modih .