Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Policisti našli svojo ukradeno avtomatsko puško

iskalna akcija Saša Despot
Policisti so našli avtomatsko puško, ki jo je tat ukradel iz policijskega avtomobila v Postojni. Policist ne bo dobil odpovedi, ampak le opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.

Policija je v torek, 26. april, le našla avtomatsko puško znamke Heckler & Koch s pripadajočima nabojnikoma in naboji, ki je bila v noči na 19. april ukradena pri vlomu v službeno vozilo pred Policijsko postajo Postojna. Na podlagi anonimnega sporočila so puško in naboje našli v Ljubljanici v ljubljanskem Zalogu.

Policistu najverjetneje le opozorilo pred odpovedjo pogodbe

Ob tem je Dimitrij Marušič, vodja Službe direktorja z Policijske uprave Koper, izpostavil, da je bila s tem odvrnjena nevarnost, da bi se ta puška znašla na črnem trgu in bi jo uporabi pri nezakonitih dejanjih, ki bi lahko imele hude posledice.

Direktor policijske uprave Koper Danimir Rebec je zato danes generalnemu direktorju policije predlagal, da se policistu, ki je v službenem vozilu brez nadzora pustil navedeno orožje izreče opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi namesto izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Kriminalistična preiskava v zvezi s tem primerom še naprej intenzivno poteka. Domnevni storilec je 33-leti Postojnčan, stari znanec policistov in uživalec prepovedanih drog, za katerega je sodnik odredil sodni pripor.

Komentarjev 2
  • Zmago 18:41 28.april 2016.

    Meni to bolj zgleda, da so hoteli "opametiti" kakega policista pa so mu to zrihtali v dogovoru s "starim znancem". (pač.......roka roko umije..............pa kar neki anonimen klic...kje je gver.????)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:34 28.april 2016.

    V Ljubljanici? uf pol pa verjetn ne bo več uporabna puška?