Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Policisti našli ukradeni bankomat; je bil prazen?

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
O spektakularni tatvini bankomata v Ajdovščini smo že poročali; policisti in kriminalisti so ga našli. Po pričakovanju je bil seveda prazen.

Obvestilo o tatvini bankomata iz garaže Mercator centra v Ajdovščini je varnostna služba prejela v soboto ob štirih zjutraj. Ko so prispeli na mesto dogajanja, jih je namesto bančnega avtomata v vetrolovu pred podzemnim vhodom v Mercatorjevo trgovino pričakala luknja, na tleh pa sledi vlečenja avtomata.

Kot so kasneje ugotovili kriminalisti, so tatovi pri kraji bankomata uporabili ukradeno terensko vozilio, pa tudi ukraden predelan avtodom, ki je izginil iz Zapuž. S terenskim vozilom so tatovi bankomat, ki so ga prej najverjetneje zvezali z vrvmi, potegnili iz ohišja in ga odvlekli. Kasneje so ga preložili na ukradeni avtodom in ga prepeljali na drugo lokacijo. Tam pa so ga s primernim orodjem odprli in iz notranjosti ukradli denar.

Vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos je včeraj za Primorske novice potrdil, da so policisti ukradeni bankomat našli. V njem denarja več ni bilo; za kolikšni znesek so se okoristili tatovi, ni znano. 

Novogoriški kriminalisti so po pisanji Primorski novic že preiskali več napadov na bankomate, ki so se v tistem obdobju dogajali tudi na območju kranjske, novomeške in koprske policijske uprave. Ovadili so šest državljanov Kosova in slovenskega državljana. Nekatere so na sodišču že obsodili, drugi pa se še skrivajo. Pangos je dodal, da so se podobni napadi na bankomate v zadnjem letu zgodili tudi na drugih območjih po državi, ki še niso pojasnjeni.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Žurnalček 03:21 09.junij 2016.

    Stvarno imate bebce za novinarje !! Ne kreten novinarski, napolnili so ga !

  • Papaja Popi 08:49 08.junij 2016.

    Pri nas so bankomat ukradli dvakrat.Sedaj ga več nimamo že nekaj let.Storilcev seveda niso nikoli našli.

  • Q.Q 08:47 08.junij 2016.

    hahaha