Slovenija > Črna kronika
15990 ogledov

Policisti odkrili, kdo so bili roparji s sekiro, ki so ukradli za 200 tisoč evrov ur

Rop urarstva sredi Ljubljane, Čopova ulica, roparji s sekirami Bralec
Odkrili dva od treh roparjev, ki so s sekirami oropali urarstvo v središču Ljubljane

Po treh mesecih so policisti zaključili preiskavo ropa urarstva v središču Ljubljane, do katerega je prišlo 20. junija popoldan.

Kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov ugotovili, da so rop izvršili trije storilci, in sicer 32- in 33-letna državljana Republike Srbije, tretjega storilca pa še niso identificirali.

Roparji so vstopili v trgovino, eden je z orožjem zagrozil prodajalcu, druga dva zamaskirana storilca, pa sta s sekirami razbila stekla vitrin in iz njih odtujila več ročnih ur. Skupna škoda znaša okoli 200 tisoč evrov. Kot smo poročali, so sekire pustili kar v prodajalni. 

29. septembra so aretirali 32-letnega državljana Srbije, ki je v priporu, 33-letnika še niso izsledili, kdo je tretji storilec, pa še niso ugotovili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar vec
    vec 18:52 10.oktober 2019.

    bravo policija, evo zdej še malo pozaprite te ki so uničili gospodarstvo in banksterje, se prav vsakega v gvantu in kravati :)

  • sam50 14:28 10.oktober 2019.

    Kdo pa je sploh tako neumen,da bi s seboj vlačil ničvredne in težke sekire ob tako zajetnem plenu.....

  • Avatar Leon
    Leon 12:48 10.oktober 2019.

    Roparje v LJ vedno odkrijejo ,žal to ne velja za ostale province Slovenije . V MB uprizarjajo vsakodnevne rope penzionistov .........brez epiloga . Bodo pa poostrili nadzor nad državljani v času Borštnikovega srečanja ,ko pride kasta v MB .