Slovenija > Črna kronika
49757 ogledov

Policisti pojasnili, zakaj so vklenili mladoletnico, ki ni nosila maske

Policija uniforma policist Saša Despot
Po družbenih omrežjih se je v torek razširila vest o tem, da naj bi policisti mladoletnico na silo zvlekli z avtobusa in jo vklenili. Mladoletnico naj bi policistom prijavil voznik medkrajevnega avtobusa, ker naj ne bi nosila maske.

Z Generalne policijske uprave so sporočili, kaj se je dogajalo. Policisti so pojasnili, da so v torek popoldne iz avtobusnega podjetja poklicali na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje in zaprosili za intervencijo policije zaradi potnice na avtobusu, ki se je nesramno in nedostojno vedla ter vznemirjala voznika in potnike na avtobusu. 

Policista sta na avtobusni postaji Vransko z zbiranjem obvestil ugotovila, da je potnica v Ljubljani vstopila na avtobus, pri tem pa ni upoštevala opozorila voznika avtobusa, da si mora nadeti obrazno zaščitno masko, med vožnjo pa se je nedostojno vedla do potnikov. Policista sta zaradi kršitve javnega reda in miru pristopila do potnice (kasneje je bilo ugotovljeno, da je mladoletna - polnoletna bo čez dva dni) in od nje zahtevala osebni dokument, da bi ugotovila njeno identiteto. 

Punca je na Facebooku zapisala, da so jo policisti na silo zvlekli z avtobusa, vrgli na tla in vklenili samo zato, ker ni nosila maske. Policisti pa pravijo, da potnica v postopku ni hotela sodelovati, ker pa policista drugače nista mogla ugotoviti njene identitete, sta jo seznanila, da jo bosta zaradi identifikacijskega postopka privedla v policijske prostore. Potnici sta ukazala, da zapusti avtobus, česar pa kljub opozorilu, da bosta zoper njo uporabila prisilna sredstva, če ukaza ne bo upoštevala, ni hotela storiti. Zato sta policista zoper njo uporabila telesno silo (strokovne prijeme) in jo kljub aktivnemu upiranju odpeljala iz avtobusa in jo vklenila. 

SE ŽE DOGAJA, TUDI PRI NAS❗❗❗ Jutri, pojutrišnjem je to lahko VAŠ OTROK❗ Kopirano od prijateljice 😔❤️ MLADOLETNA...

Objavil/a Romana Brzin dne Torek, 22. september 2020

Na kraj je prišla potničina mati, s pomočjo katere so policisti ugotovili njeno identiteto, prav tako pa je potnica policistom na vpogled izročila osebni dokumenta, na podlagi katerega je bila njena identiteta dodatno potrjena, zato sta ji policista takoj snela sredstva za vklepanje in postopek zaključila. 

Zoper potnico bo policijska enota zaradi kršitve javnega reda in miru (nedostojno vedenje na javnem kraju, nedostojno vedenje do policistov in neupoštevanje njunih ukazov) in ker osebne izkaznice ni hotel izročiti na vpogled policistoma, podala obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitve Zakon o varstvu javnega reda in miru in Zakona o osebni izkaznici. Prav tako bo zaradi kršitve Odloka Vlade o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni covid-19, ker ni uporabljala zaščitne maske na javnem prevozu, zoper njo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu oz. ZIRS. 

Okolišče postopka policistov še niso celovito preverjene, bo pa to v skladu s tretjim odstavkom 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije storila komisija Generalne policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 87
  • ode 18:45 24.september 2020.

    Morali bi jo izključiti iz šole ali ji dati vsaj ukor pred izključitvijo, saj je incident povzročila na poti iz šole, kar se šteje, kot da ga je povzročila v šoli. Ker je bilo to na javnem prevozu z drugimi ...prikaži več potniki in sošolci, jih je s tem direktno ogrožala, posredno pa tudi vse učence te šole in vse tam zaposlene osebe.

  • Avatar praufo
    praufo 15:37 24.september 2020.

    vse tole kar pišete , recimo drži, je res , da vsega dogajanja in vseh okoliščin ni na razpolago, seveda so pravila in pravil se moramo vsi držat ... ok ... zakaj so taka, ne smemo ramišlat, ker o tem ...prikaži več razmišlajo drugi, stroka je že zdavnaj dobila svojo masko na usta ... eni posamezniki se pač izpostavlajo in jim kdaj poč film, čeprav v lastno škodo , mnogo nevšečnosti ... nekako je očitno treba razmišlat potiho in se skrivat za tistim, kar proizvede um človeka, ki še ni čisto preprogramiran

  • Detel5ica 14:41 24.september 2020.

    Govori se,da je vse to zrežirala SD oz. Matjaž Nemec z namenom,da blati trenutno vlado in njene ukrepe.