Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Policisti razbili kriminalno združbo, prijeli enega od svojih

Policijski trak. Nik Rovan
Slovenska in hrvaška policija danes izvajata hišne preiskave in aretacije članov mednarodne hudodelske združbe. Prijeli so tudi zaposlenega v kriminalistični policiji.

Mednarodna kriminalna združba je v Sloveniji in na Hrvaškem že dalj časa izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog.

Akcija v Sloveniji poteka na območju Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane. Pri 18 hišnih preiskavah in prijetju je sodelovalo okoli 100 kriminalistov in policistov. Na Hrvaškem so opravili preiskave pri 15 osumljencih s področja Policijske uprave Primorsko-Goranske.

Hrvaški medijo so poročali, da so hrvaški policisti neuradno prijeli 15 oseb, med katerimi je tudi eden izmed vrst hrvaških kriminalistov.

Sodeloval v združbi

Policisti so danes zjutraj aretirali več osumljencev. Med prijetimi pa je tudi zaposleni na kriminalistični policiji. Sumijo ga, da je sodeloval pri hudodelski združbi.

Kriminalistično preiskavo sta usmerjala koprsko okrožno državno tožilstvo in specializirano državno tožilstvo, v zgodnjih jutranjih urah pa so v akcijo krenili koprski kriminalisti in policisti, ki sodelujejo z upravo  kriminalistične  policije  Generalne policijske uprave in specializiranim državnim  tožilstvom.

Komentarjev 2
  • Oseba_ 14:40 29.oktober 2012.

    Pravi policisti niso tam samo zaradi denarja !!! BRAVO POLICIJA

  • dragec 12:50 29.oktober 2012.

    In ministr bi jim še zmanjševal plače!!!