Slovenija > Črna kronika
1648 ogledov

Policisti razrešili nenavaden rop, ki se je zgodil 9. maja

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Domnevnega roparja so prijeli v centru Ljubljane.

"Dne 9. 5. 2019, okoli 12.50 ure smo bili obveščeni, da je neznani storilec na območju Njiverc, UE Ptuj, povzročil prometni nesrečo in potem izvršil še rop. Policisti so ugotovili, da je neznani voznik kolesa trčil v kolesarko, ki je zaradi tega padla po vozišču. Pri tem ji je iz košare med drugim padla denarnica z dokumenti, ki jo je oškodovanka pobrala. Pri tem pa ji je storilec na silo ukradel denarnico in se s kolesom odpeljal v smeri Kidričevega," so nam z mariborske policijske uprave spomnili na rop, ki so ga zdaj raziskali.

Ptujski policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je storitve ropa, v katerem je bila kolesarka oškodovana za 140 evrov, utemeljeno osumljen 33-letni Rušan.

V sredo zgodaj zjutraj so ga na podlagi razpisa iskanja prijeli in pridržali policisti policijske postaje Ljubljana Center ter ga izročili ptujskim policistom, dežurni preiskovalni sodnik na Ptuju pa je zanj odredil pripor.

Policisti sumijo, da je osumljenec izvršil še več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, zato s kriminalistično preiskavo nadaljujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.