Slovenija > Črna kronika
4737 ogledov

Policisti s psi, Darsovimi nadzorniki in dacarji na avtocesti

policija Saša Despot
Natančen pregled na avtocesti.

Koprski policisti so v torek med 8. in 14. uro opravljali poostren nadzor po metodologiji Pegaz na primorski avtocesti pri počivališču Povir v smeri proti Ljubljani.

"Sodelovalo je šest policistov, dva kriminalista in vodnik službenega psa," pojasnjuje Anita Leskovec iz PU Koper. "Pri nadzoru so sodelovali tudi delavci FURS (mobilna enota), delavec podjetja Cestel (tehtanje vozil) in delavci DARS-a (cestninski nadzorniki)."

26 tovornjakov, šest avtobusov in več osebnih vozil

V poostrenem nadzoru so pregledali 26 tovornih vozil, od tega sedem slovenskih, šestnajst iz Evropske unije ter tri iz tretjih držav. Prav tako so opravili nadzor pri šestih avtobusih, registriranih v EU. "V času nadzora je bilo preverjenih tudi več osebnih avtomobilov, pri katerih se je preverjala tehnična brezhibnost in zgodovina vozila (nadzor nad prevozi odvzetih vozil)," je razložila Leskovškova.

Policija je ugotovila dvanajst kršitev voznikov tovornih vozil, in sicer pet preobremenitev, dva nepravilno naložena tovora ter štriri druge kršitve, kot je neuporaba varnostnega pasu oz. tehnična brezhibnost. Opravila je dvanajst alkotestov, vsi so bili negativni. 

Darsovi delavci so izrekli enajst glob zaradi neuporabe vinjete in dve opozorili zaradi njene nepravilne namestitve. Delavci FURS-a pa so izdali dve globi, eno povezano s kršitvami zakona davku na dodano vrednost, drugo zaradi kršitev zakona o delovnem času in počitku mobilnih delavcev.

Kaj je Pegaz?

Pri uporabi metodologije Pegaz policija celoten promet spelje skozi počivališče. Ko umirijo promet, policisti na podlagi predselekcije izbrana vozila podvržejo nadaljnjemu nadzoru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • nkidess86 15:36 28.september 2017.

    bravo! to bo treba že na meji storiti in preveriti tehničnost brez hibnost vozil (tovornih, kombiji in tudi osebnih). opazim da policaji, kar dnevno v akciji med celje in dramlje (avtocesta). tako kot mora :) policaji morajo bolj skrbeti za ...prikaži več varnost. na žalost veliko krat naletimo na njih tam kjer je res ni potrebno da so tam ampak so zato da napišejo kazni :( - stoji in meri točno pri tabli izhod od mesta (kjer večina že pritiska na plin ko vidi tablo) in podobno :( a vse eno BRAVO policija!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:40 28.september 2017.

    Predvsem je potrebno čim hitreje ustanovit atvocestno policijsko enoto,saj,kar se počne po AC je nevzdržno.

  • Janez_53 10:21 28.september 2017.

    Mogoče bi pa ravno tovornjakom iz tretjih držav morali posvetiti več pozornosti! Splošno znano je, da so ta vozila bistveno slabše vzdrževana in opremljena kot vozila iz EU!