Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Policisti so ga izpustili, zatem je ubil ženo

Damir Matan 24Sata/Facebook
Včeraj na Hrvaškem dve hudi družinski tragediji. V obeh primerih sta se moža s strelnim orožjem spravila nad ženo

Policija iz Karlovca je včeraj na kratko potrdila streljanje, v katerem sta bili ubiti dve osebi. Kot se je izkazalo kasneje, je v streljanju umrla le žena, moški pa je dobil hude telesne poškodbe. Zdravijo ga v zagrebškem kliničnem centru, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje.

Kot so hrvaškim medijem povedali sosedje nesrečne družine, je 50-letni Damir Matan včeraj popoldne najprej v hišo zaprl svojo širšo družino in jim pri tem grozil s puško. Zoperstaviti se mu je poskušal sosed, ženin stric, na katerega je morilec najprej streljal, vendar je dva strela nanj zgrešil. Nasilnež je po poročanju hrvaških medijev udaril taščo, ki je iz hiše pobegnila skupaj s svojo vnukinjo, strelčevo hčerko. Moški je streljal tudi nanjo, vendar je tudi v tem primeru zgrešil.

Po izstreljenih nabojih je pred hišo prišla policija, ki se je z moškim pogajala o izpustitvi zajetih družinskih članov; žena nasilnega moža je po dveh urah skušala pobegniti na plano, vendar jo je mož pri tem ustrelil, nato pa sodil še sebi. Ustrelil se je v glavo, vendar poškodbe niso bile usodne. Po poročanju 24sata naj bi pred tem streljal tudi na svojo lastno hčerko.

Policisti so ga spustili, on streljal na ženo

V noči z nedelje na ponedeljek je včeraj ubita žena, sicer profesorica praktičnega pouka na srednji frizerski šoli v Karlovcu, zaradi družinskega nasilja poklicala policiste.

Ti so moža odpeljali s seboj, nato pa ga včeraj izpustili. Ko je prišel s policije, je bil moški še bolj nasilen. "Šokirani smo! Do kdaj bodo institucije gledale čez prste takšnim nasilnežem? Snježana je bila vesela ženska, o svojih problemih ni govorila. Z možen sta vzgajala dve hčerki, ki jima bo po njeni smrti gotovo izredno težko," so za Jutarnji list povedali sosedje nesrečne družine.

Streljanje tudi v Kruševu

Nekaj minut pred karlovško je do podobne družinske tragedije prišlo tudiv Kruševu. 52-letni moški je ubil svojo 49-letno ženo, zatem pa streljal še sebi v prsa.

Medtem ko je njegova soproga umrla na licu mesta, so njega s hudimi poškodbdami prepeljali v bolnišnico.

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:54 17.julij 2015.

    Sej jih prej ni mogel postrelit,dokler ga niso spustili ane.....

  • kapibara 16:12 14.julij 2015.

    Saj poznaš recepturo.. prej vse mogoča turtura.. potlej razumna demokracija, za njo pa pride anarhija.. !!

  • Senior 15:46 14.julij 2015.

    To nam je prinesla Demokracija! Vse gre narobe: tatvine, uboji, brezposelnost, hohštaplerija politikov, spreminjanje zgodovine itd,itd,itd......