Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Policisti so imeli v Šentjurju veliko dela

pištola
1/3
PU Celje
Šentjurski policisti so v zadnjem tednu beležili pestro dogajanje.

V začetku tedna so šentjurski policisti zaradi primera nasilja v družini posredovali v Svetelki, kjer je 76-letni  občan, oborožen s pištolo, grozil 37-letnemu nečaku in njegovi 36-letni partnerici. Spor se je vnel zaradi lastništva stanovanjske hiše in posestva. 76- letni moški se je nečaka in njegove partnerice najprej lotil verbalno, v nadaljevanju pa jima je zagrozil, da bo vse postrelil. Nečak in partnerica sta v strahu pred nasilnim stricem pobegnila v hišo in obvestila policijo. Ko so prišli policisti, je bil osumljeni še vedno oborožen s pištolo, še eno pištolo in naboje pa je nosil v hlačnem žepu. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost in mu zasegli obe pištoli in naboje. Pri hišni preiskavi, ki je sledila, so našli in zasegli še eno pištolo in naboje. Osumljenega 76-letnika so policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini.  Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.  Zaradi nedovoljene posesti orožja sledi še hitri postopek na podlagi določil Zakona o orožju.

Zaseg konoplje

Minuli konec tedna pa so pri Paridolu pri 22-letnem Šentjurčanu našli in zasegli okoli ¼ kg posušene konoplje. Hkrati so ugotovili, da je imel 22-letnik na vozilu nameščene ukradene registrske tablice, še ene ukradene pa je vozil v prtljažniku avtomobila. Vse tablice so  bili ukradene v Celju. Policisti v omenjenem primeru še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.