Slovenija > Črna kronika
3873 ogledov

Policisti so morali motorista loviti peš

Znak Stop policija Nik Rovan
Po poljski cesti na dvorišče hiše in v beg.

V petek popoldne je patrulja PP Gorišnica vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Moškanjci v smeri naselja Muretinci. V naselju Zagojiči je patrulja dohitela voznika motornega kolesa. Ko je ta opazil policijsko vozilo, je takoj pospešil in zapeljal na povezovalno poljsko asfaltirano cesto po nasprotnem voznem pasu. 

Policista sta zapeljala za njim ter na poljski cesti vklopila modre luči in sireno. Voznik se ni ustavil in je peljal v smeri naselja Gajevci. V naselju je zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je parkiral motorno kolo. 

Voznik in sopotnik sta peš poskušala zbežati s kraja. Policista sta ustavila vozilo ter ju peš zasledovala in oba pobegla izsledila. Voznik se je ob prijetju upiral, zato so uporabili prisilna sredstva. 

Sopotnik se prijetju ni upiral. V postopku so policisti ugotovili, da gre za šestnajstletnika doma iz okolice Ptuja. Za voznika pa je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,58 mg/l izdihanega zraka. Zoper voznika bodo spisali obdolžilni predlog Okrajnemu sodišču na Ptuju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.