Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Policisti spet posredovali v Gavioliju

V priljubljeni diskoteki v Izoli je bila sobotna zabava ena zadnjih, saj bo Gavi Žurnal24 main
Policisti so morali minulo noč posredovati v izolski diskoteki Ambasada Gavioli, kjer je vladala velika gneča in je obstajala nevarnost za obiskovalce.

Na današnji tiskovni konferenci o včerajšnji policijski intervenciji v diskoteki Ambasada Gavioli je Božidar Štemberger iz PU Koper povedal, da je do kršitve javnega reda in miru prišlo že okoli 10. ure zvečer, ko so oglobili 7 obiskovalcev. Policisti so nato vnovič posredovali okoli ene ure zjutraj, ko je bila zaradi prevelike gneče ogrožena varnost ljudi, prireditev so zato tudi začasno prekinili. Posredovalo naj bi okoli 20 policistov, obiskovalcev pred vhodom pa je bilo okoli 200. Na PU Koper pa niso želeli komentirati tega ali je bilo prodanih preveč kart.

Karte čakali uro in pol
Po pričevanju očividca je bilo na vhodu v diskoteko popolna zmeda in je kazalo, da je bilo (spet) prodanih preveč kart. "Na VIP vstopnice se je čakalo po uro in pol," razlaga. Njegova ocena je, da na zabavo – nastopal je David Guetta – prišlo  tri tisoč ljudi, kar je približno toliko, kot jih je bilo tudi ob zadnjem večjem policijskem posredovanju marca letos. Tedaj so mediji poročali, da so policisti preprečili ponovitev Lipe. Policisti so ob enih zjutraj prišli na vhod diskoteke z marico in vklopili reflektorje.

Po besedah predstavnika organizatorja Denisa Papiča uradnih informacij še nimajo. Sam pa pravi, da je bila gneča zunaj in ne znotraj diskoteke. Zanika tudi, da bi bilo prodanih preveč kart. Ambasado Gavioli bodo sicer zaprli do konca leta, saj je njihove prostore odkupil Mercator.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.