Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Policisti, ubil se bom

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Sevniške policiste poklical 69-letnik, ki je zagrozil, da se bo zaradi policije ubil. Poklicali celo specialce.

Zgodba se je začela zapletati okrog druge ure popoldne, ko so policisti v Sevnici prejeli klic 69-letnega moškega, ki jim je povedal, da bo zaradi policije storil samomor.

"K njegovi hiši so takoj napotili policijsko patruljo; ker se moški na njihove klice ni odzval, so policisti vstopili v hišo in pregledali prostore," pove tiskovni predstavnik krške policije Robert Perc. Moškega, ki je resno grozil s samomorom, so odkrili na podstrešju, kamor se je skril.

V pripravljenosti za interveniranje so bili tudi policijski pogajalci in specialna enota policije, vendar njihova intervencija ni bila potrebna.

S policisti ni želel govoriti, slišal se je le zvok izpuščanja plina iz jeklenke. Zaradi bojazni eksplozije so zavarovali okolico ter o grožnji obvestili reševalce in gasilce.

Nevarnost eksplozije
Nekaj minut po 15. uri se je s podstrešja začelo kaditi; gašenje je bilo za gasilce oteženo, saj je obstajala nevarnost eksplozije plina. Policisti so tudi zato vdrli v prostor ter 69-letnika, ki naj bi se jim upiral, vklenili v lisice. "Pri tem so uporabili tudi fizično silo," pove Perc in doda, da so ga predali dežurni ekipi Zdravstvenega doma Sevnica.

Policisti o primeru še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ogled kraja so opravili tudi kriminalisti. Ugotovili so, da je moški že zakuril izolacijo strehe, na podstrešju pa sta bili dve jeklenki plina.

Na naše vprašanje, zakaj naj bi moški storil samomor zaradi policije, Perc ni vedel odgovora, povedal je le, da policija doslej z njim še ni imela opravka. Po njegovih besedah naj bi bila v ozadju duševna bolezen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.